Wieteke Van Dort

Wieteke Van Dort - Letras de Músicas

< Artistas iniciados com "w"

Conheça as 69 letras de músicas de Wieteke Van Dort cadastradas no nosso site. Clique em cada uma delas para acessar detalhes diversos.

Amazon Music Unlimited

1. Afscheid Van Indie

Afscheid van Indie; Wat heeft het voor zin; Hoe moet het nu verder; Met 't land dat ik bemin; "Dag baboe, dag djongos; Het ga jullie goed; Land van mijn droom; Ik ga omdat ik moet"; Afscheid van Indie...

Veja a letra completa da música Afscheid Van Indie


2. Ajo Tidur

Het werd al donker; De nacht viel snel; Ik was nog klein; Maar weet nog wel; Het stadsrumoer opeens heel ver; De laatste roep van katjongs in de buurt; Maakten de avond even schril; Het huis heel eenz...

Veja a letra completa da música Ajo Tidur


3. Ajoen Ajoen

Djangan mandi Kali Pesapen; Kali Pespen banjak lintah nja; Djangan kawin noni Pesapen; Noni Pesapen banjak tingkahnja; refr.:; Ajoen ajoen ajoen in die hoge klapperboom; Ajoen ajoen Masmira; Djangan m...

Veja a letra completa da música Ajoen Ajoen


4. Als Ik In M'n Klamboe Lig Te Dromen

Je hield je goed toen ik je moest verlaten; Je keek me aan met ogen vol verdriet; Je lippen beefden toen je met me praatte; Toen voelde ik wat ik daar achter liet; refr.:; Ja, als ik in m'n klamboe li...

Veja a letra completa da música Als Ik In M'n Klamboe Lig Te Dromen


5. Als M'n Moeder Huilt

Als m'n moeder huilt; Dan is het om d'r hoofdpijn; Of zomaar iets verdrietigs in de lucht; De witlof a la creme; Die kan niet goed gestoofd zijn; Of m'n broer is uit 't vakantieoord ontvlucht; Als m'n...

Veja a letra completa da música Als M'n Moeder Huilt


6. Angst Voor Geluk

Soms in de nacht, als je naast me ligt; Als je naast me ligt met je jongensgezicht; Dan heb ik je weer zo lief; En ik denk met trots aan ons kleine gezin; En ik denk: Er zit wel samenhang in; Het bied...

Veja a letra completa da música Angst Voor Geluk


7. Arm Den Haag

Arm Den Haag, dat is toch erg, dat jij maar niet vergeten kan; De klank van krontjong en van gamelan; In het Indisch restaurant gonst het gesprek van alle kant:; Tempo doeloe, tempo doeloe in dat verr...

Veja a letra completa da música Arm Den Haag


8. Buurmeisje

Mijn buurmeisje is m'n grote vriendin; En ze heeft een tuin en daar spelen we in; Dat ik vadertje was en zij moedertje was; Of ik lag zogenaamd ziek in 't gras; En zij was de dokter die mij onderzocht...

Veja a letra completa da música Buurmeisje


9. De Bioscoop In Soerabaja

Als ik soms denk aan vroeger: avond uit - Soerabaja; Adoe, so leuk de bios: Lucky, Rex of Purnama; In kain, pakean deftig, of op sloffen in piama; Publiek leeft mee en roept zijn grote helden na; Iede...

Veja a letra completa da música De Bioscoop In Soerabaja


10. De Kakkietrap

Wij kwamen uit Suriname; Daar was het schoon en warm; Wij dansen er vrolijk de samba; Maar wij waren arm, straatarm; Wij woonden in armzalige hutjes; Maar we dansten op straat daar de rumba; De strate...

Veja a letra completa da música De Kakkietrap


11. De Meester Heeft Mij Bedrogen

refr.:; De meester heeft me bedrogen; Hij heeft me voorgelogen; Terwijl die met eigen ogen kon zien; Dat 't niet klopt; Hij zei nog tegen mij; "Je kan toch zo goed rekenen"; En rekenen, dat haat ik al...

Veja a letra completa da música De Meester Heeft Mij Bedrogen


12. De Stoplichten

M'n vriendje wil 't aan gaan maken; Maar of ik 't wil, dat weet ik niet; Wat aan is loopt kans uit te raken; Dat geeft maar ellende en verdriet; Maar, staat dat stoplicht op groen en blijft 't groen s...

Veja a letra completa da música De Stoplichten


13. De Stratemakeropzeeshow (beroepskeuze)

Lieve tante Greetje vraagt altijd aan mij; Wat wil je later worden in de maatschappij; Word je later dokter, word je dominee; Tante, lieve tante, ik heb geen idee; Nachtwaker - Nee; Haringkaker - Nee;...

Veja a letra completa da música De Stratemakeropzeeshow (beroepskeuze)


14. De Truttejas

Met moeder voor een nieuwe jas; In de stad gaan lopen; Ik vond er een die prachtig was; Met kwastjes en met knopen; Er was een heel zacht kraagje bij; Erop een bloem met kleuren; Maar was het wel iets...

Veja a letra completa da música De Truttejas


15. De Voorkant

Als een jongen wordt geboren, is z'n lichaam kant en klaar; Alles moet alleen nog groeien, hier en daar komt nog wat haar; Als een meisje wordt geboren, is 't een moeilijker geval; Niemand kan haar no...

Veja a letra completa da música De Voorkant


16. Den Farken

Toen de school weer was begonnen; Sprak de juffrouw voor de klas; "Wie van jullie kan vertellen; Waar hij met vakantie was; Wie vertelt er een verhaaltje; Van wat hij het mooiste vond?"; Juffrouw wach...

Veja a letra completa da música Den Farken


17. Diamanten Paar

Hij had andere verkering en heeft haar naar huis gebracht; Na een feestelijke kermis, door de weiden van de nacht; Wat er toen precies gebeurt is, werd ons nimmer toevertrouwd; Maar ze trouwden na dri...

Veja a letra completa da música Diamanten Paar


18. Een Laatste Groet

De zon, in het Oosten gerezen; Daalt in het Westen neer; Er valt geen scheiding te vrezen; De zon keert altijd weer; refr.:; Als onder de sterren in het Westen; Ons leven is volbracht; Zegt ook het la...

Veja a letra completa da música Een Laatste Groet


19. Eiland In de Zon

De regen miezert de hele dag; Ik wou dat ik op Bali lag; Op het strand, aan de blauwe zee; In mijn hand een koele ijsthee; refr.:; Oh, eiland in de zon; 'k Wou dat ik naar jou toe kon; Ik denk altijd ...

Veja a letra completa da música Eiland In de Zon


20. Geef Mij Maar Nasi Goreng

Toen wij repatrieerden uit de gordel van smaragd; Dat Nederland zo koud was hadden wij toch nooit gedacht; Maar 't ergste was 't eten. Nog erger dan op reis; Aardapp'len, vlees en groenten en suiker o...

Veja a letra completa da música Geef Mij Maar Nasi Goreng


21. Goeling

Goeling goeling goeling goeling; Tjari bantal goeling; Anders Tante fal niet in slaap; Als ik ga logeren; 'k Hoef niet te proberen; Te slapen zonder goeling, wan(t) ik gaap; Dimana goelingnja, dimana ...

Veja a letra completa da música Goeling


22. Haai En Krokodil

refr.:; Tra salah salah digidit haai en krokodil; Op 't wapen van Soerabaja staan zij nu weer stil; Tra salah salah digidit haai en papegaai; De haai zonder staart en krokodil zonder bil; Op de plaats...

Veja a letra completa da música Haai En Krokodil


23. Hallo Bandoeng

't Oude moedertje zat bevend; Op het telegraafkantoor; Vriend'lijk sprak de ambt'naar; Juffrouw, aanstonds geeft Bandoeng gehoor; Trillend op haar stramme benen; Greep zij naar de microfoon; En toen h...

Veja a letra completa da música Hallo Bandoeng


24. Het Betjaklied

TOEKANG BETJAK; 'k Wou dat ik thuis was; Met koffie toebroek; Lekker droog luisterend; Naar hoe buiten de regen valt; Op het atap dak; Van ons huisje; Terwijl Onah 't eten; Voor vanavond klaarmaakt; W...

Veja a letra completa da música Het Betjaklied


25. Het Erfje In Banjoewangi

Op een erfje met wat bomen; Stond een woning, laag van bouw; In de propere vertrekken; Woonde een oude, wijze vrouw; In de jaren der verstoting; Om het bloed van vaders kant; Zijn de kinderen vertrokk...

Veja a letra completa da música Het Erfje In Banjoewangi


26. Het Nieuwe Begin

Je had met je werk nog zoveel willen geven; Je was met het land en zijn kinderen vertrouwd; Je was in de oorlog staande gebleven; Je had nog zo graag iets opgebouwd; De loop der historie heeft je verd...

Veja a letra completa da música Het Nieuwe Begin


27. Het Reuzenlied

Een reus uit verre landen ging wonen op een berg; Men vond 't niet zo prettig maar toch weer niet zo erg; Niet zo ontzettend prettig, niet zo geweldig erg; De reus had een karaktertrek die ieder zeer ...

Veja a letra completa da música Het Reuzenlied


28. Idool Rob de Nijs

Wa-wa-waarom, Robbie; Wo-wo-woon je niet bij ons om de hoek; Wa-wa-waarom, Robbie; Kom je nooit 'ns bij mij op bezoek; Dan zag je bij mij op de kamer; Je poster daar boven m'n bed; Een sticker van jou...

Veja a letra completa da música Idool Rob de Nijs


29. Ik Ben Jaloers

Ik ben jaloers, ik ben jaloers op m'n jongere broer; Omdat hij steeds de jongste is; En altijd echt zo'n jongen is; Vader zegt wel: "Trek 't je niet aan; Je bent toch groot, jij moet daar boven staan;...

Veja a letra completa da música Ik Ben Jaloers


30. Jatihouten Kist

refr.:; Een jatihouten kist uit Jogyakarta; Die reisde heel het leven met ons mee; Een jatihouten kist uit Jogyakarta; Herinneringen voor ons alletwee; Tussenstuk; Een kist met daarin allerhande dinge...

Veja a letra completa da música Jatihouten Kist


31. Kat Kat, Kolere Kat

Mijn moeder is zo kwaad; Maar dit keer niet op mij; Ik hoop maar dat 't overgaat; Misschien is 't gauw voorbij; Ach, waarom was je ook zo stom; Je vroeg 'r toch zelf om; Kat kat, kolere kat; Je bent e...

Veja a letra completa da música Kat Kat, Kolere Kat


32. Klaas Vaak

Ik zag een ventje in de tram; En ja hoor, ik herkende hem; 't Was Klaas Vaak; Hij zei "Kijk voor je, lange lijs"; Dat bracht me even van de wijs; Maar 't was Klaas Vaak; Ik dacht 't ventje dat ik zie;...

Veja a letra completa da música Klaas Vaak


33. Klappermelk Met Suiker

Op Ambon woont een meisje waar iedereen van zingt; Omdat ze heel erg mooi is en ook om wat ze drinkt; Reeds toen ze nog geen drie was en mama vroeg aan haar; "Wat wil jij nu eens drinken?", had zij ha...

Veja a letra completa da música Klappermelk Met Suiker


34. Kokkie

Kokkie had haar hele leven; In de dapoer doorgebracht; Waar ze slechts aan eten koken; Sajoer rijst en sambal dacht; Met een stevig sirihpruimpje; In haar tandeloze Monday zorgde Kokkie voor het eten;...

Veja a letra completa da música Kokkie


35. Kole Kole

refr.:; Kole kolekole; Tanah Ambon sudah djauh; Arombai kole; Manis manis manise; Sama santen dengan gula; Su terlalu manise; Manise manise; Su terlalu manise; Je kunt nemen, je kunt geven; Su terlalu...

Veja a letra completa da música Kole Kole


36. Krontjong Kemajoran

Ladjoe ladjoe perahoe ladjoe; Djiwa manis indoeng di sajang; Indoeng indoeng indoeng indoeng sajang; Ladjoe nja ada sinjo manis; Ke Soerabaia; Boeah doekoe Hoi; Boeah la doeren Hoi; Saja lah toenggoe ...

Veja a letra completa da música Krontjong Kemajoran


37. Lied Van de Schone Maagd

Ik wil vertel van avontuur; Betoel hij is geschied; Een meisje blank, zo wit als muur; Wah, bingoeng als je haar ziet; Ik dank wah maar, ik wil met haar; Ik voel mijn hart klop hier; Maar met mijn smo...

Veja a letra completa da música Lied Van de Schone Maagd


38. Lied Van de Schuld

Toen Nederland; Aan een groots herstel begon; Was de strijd nog niet gestreden; In de tropenzon; Ons eigen land; Dat zich zo rechtvaardig waant; Heeft een stuk van zijn verleden; Verdonkeremaand; refr...

Veja a letra completa da música Lied Van de Schuld


39. Liedje Van Verlangen

Zing maar zacht een liedje van verlangen; En zing het vaak, vooral in wintertijd; Als je door kou en weemoed wordt bevangen; Dat verlangen raak je nooit meer kwijt; Al is Indie nog zo vaak bezongen; D...

Veja a letra completa da música Liedje Van Verlangen


40. Maar Wat Moet Je

Een vader en een moeder zitten bij elkaar; Ze praten niet, ze lachen niet, ze zitten maar; De televisie staat zacht aan, zo zacht dat je niks kunt verstaan; Een vader en een moeder, ze kijken maar; Ma...

Veja a letra completa da música Maar Wat Moet Je


41. Meisjeskamer

Mooier dan mooie kastelen met twaalf etages; Mooier dan mooie dames in etalages; Mooier dan goudbehang met lampjes erbij; Mooier dan zonsondergang op een schilderij; Is wel die kamer; Die kamer van El...

Veja a letra completa da música Meisjeskamer


42. Mevrouw de Gunst In de Ban Van Zwarte Kunst

Zeg Lien, jij kent toch ook wel die mevrouw de Gunst (Huh-uh?); Op nummer ellef aan de Laan van Meerdervoort? (O ja); Mevrouw de Gunst werd steeds bedreigd door zwarte kunst (O ja?); Want dat had zij ...

Veja a letra completa da música Mevrouw de Gunst In de Ban Van Zwarte Kunst


43. Nacht Over Java

Na een dag vol kleuren en schoonheid; Rijk aan zon en tropisch heet; Smelten donk're wolken samen; Tot een ondoordringbaar kleed; Nacht over Java; 't Land van smaragd; Ligt als in duisternis verzonken...

Veja a letra completa da música Nacht Over Java


44. Nooit Waar Kinderen Bij Zijn

Ik kon wel horen wat ze deden; Ik kon 't horen op de gang; Ze hadden ruzie, daar beneden; En ik was toch een beetje bang; Mijn moeder gaat dan heel hoog praten; En vader bromt gewoon maar door; Maar d...

Veja a letra completa da música Nooit Waar Kinderen Bij Zijn


45. Oe Van Oebele

De oudste heer van Oebele was ongetwijfeld Oe; Die op een dag ten strijde trok, gezeten op een koe; De mensen riepen: "Doe 't niet, o Oe, je gaat ten onder; De vijand rijdt al jaren paard"; Maar Oe bl...

Veja a letra completa da música Oe Van Oebele


46. Op de Pasar Malam

Voor mijn oude tante Toeti; Is het leven weer een feest; Als zij een paar dagen op de; Pasar Malam is geweest; Daar houdt zij gewoon receptie; Bij de sate tent van Doel; Zij ontmoet haar oude vrienden...

Veja a letra completa da música Op de Pasar Malam


47. Op Twee Plaatsen Tegelijk

Hoe zou het leven staan, daar in die kleine kampong; Is die muziek daar nog van gamelan en krontjong; Zouden er nog zoveel prinsesjes zijn op Bali; Bestaat dat liedje nog: Terang boelan di kali; Missc...

Veja a letra completa da música Op Twee Plaatsen Tegelijk


48. Oranjelied

Wij jongeren en ouderen hebben tesaam; Uw huis zo vaak horen roemen; Talloze malen hebben wij uw naam; Met liefde en ontzag horen noemen; refr.:; Dan wuifde de wimpel. Het land lag open; In 't licht v...

Veja a letra completa da música Oranjelied


49. Oude Huizen

Weet je wat raar is en ook fijn; Om in een heel oud huis te zijn; Met plekjes die nog niemand kent; En waar je zelf de baas van bent; Boven een ladder zie je dan; Ineens een luik dat open kan; Daar, o...

Veja a letra completa da música Oude Huizen


50. Oude School

Ach, zou die school er nog wel zijn; Kastanjebomen op 't plein; De zware deur; Platen van ridders met een kruis; En van Goejanverwellesluis; Geheel in kleur; Die mooie school, daar stond je met; Een p...

Veja a letra completa da música Oude School


51. Patokaan

Kassian Si Patokaan; Mattigo tigo gorokan sajang; Kassian Si Patokaan; Matigo tigo gorokan sajang; Sako mange waki tanah Atjeh; Mailuk iluk iluk lako sajang; Sako mange waki tanah Atjeh; Mailuk iluk i...

Veja a letra completa da música Patokaan


52. Poep- En Piesmenuet

He, de woorden poep en pies; Die zijn niet netjes, die zijn vies; Je moet die woorden niet gebruiken; Anders ga je d'r naar ruiken; Nee, de woorden poep en pies; Zijn erg onnet en erg vies; refr.:; Ka...

Veja a letra completa da música Poep- En Piesmenuet


53. Pruikentijd

Zo speelden in de pruikentijd, in kleine hoepelrokjes; En kleine (??hoogste shuffajees??) schermden er met stokjes; De meisjes dansten gracieus een statig menuet; En speelden, net als mamma, met hun w...

Veja a letra completa da música Pruikentijd


54. Ramboet Itam Mantanja Galak

Wat brandt daar op de bergen; Toekang kajoe njang bakar kajoe; (De houthakkers verbranden hout); Waarom zou ik mijn liefde verbergen; Orang semoea soeda tahoe; (Iedereen weet het al); Waarom zou ik mi...

Veja a letra completa da música Ramboet Itam Mantanja Galak


55. Rhapsodie Van de Overgevoeligheden

Dat je bijvoorbeeld niet drinken wilt uit de beker van je broer; Dan wordt er bedisselt en bedeelt, met veel geouwehoer; En je wilt nooit op bezoek bij die oom, die altijd zo snuift en zo hijgt; Want ...

Veja a letra completa da música Rhapsodie Van de Overgevoeligheden


56. Sarina

Sarina,een kind uit de dessa; Die stampte haar padi tot beras; Zij zong daarbij heel leuke wijsjes; Voor Kromo die lag in het gras; Zij tooide haar konde met bloemen; Geplukt in Gods vrije natuur; De ...

Veja a letra completa da música Sarina


57. Sastrokoro

Sastrokoro stelen tjeret; Hij gepakt door polisie; Sastrokoro stelen slompret; Hij bepek, di petjoetie; Sastrokoro stelen dompet; Maar dompet zonder isi; Sastrokoro toekang tjopet; Hij geschop di tabo...

Veja a letra completa da música Sastrokoro


58. Si Boeng

Si boeng; Si boeng si boeng; Soe lama lama lama lama; Si boeng si boeng; Soe lama lama lama lama; Si boeng si boeng; Soedah lama lang gele'en; Apa kabar si boeng; Hoe heet u ook alweer, si boeng; Djan...

Veja a letra completa da música Si Boeng


59. Slametanlied

Als ik soms denk aan het land in de Tropen; Waarin ik mijn jeugd heb doorgebracht; Dan gaat er diep in mijn hart iets open; Dat op het licht van de zon heeft gewacht; Dan ben ik bij hen, die mij hebbe...

Veja a letra completa da música Slametanlied


60. 't Grote Wonder

Daar zitten we samen, alleen met z'n twee; Zitten we samen en zitten er mee; Twee weken Majorca, volledig pension; Zo'n vuurtje brandt vlug in de zee en de zon; 't Blauw dat verblindde, de wijn maakte...

Veja a letra completa da música 't Grote Wonder


61. Tahoe Telor

Give me five minutes more; And the key of the door; Let me in, let me in, 't is zo koud; Is de nasi al klaar en de lodeh al gaar; 'k Heb zo'n zin, al kepingin er naar; Tahoe, tempe, trassi, sambal dat...

Veja a letra completa da música Tahoe Telor


62. Te Wakker Om Te Slapen

Mamma, ik wil niet gaan slapen; Ik ben zo bang dat ik dromen ga; Dan droom ik weer net zo als gister'; Dan zit die krokodil mij achterna; Dan wil ik weer heel hard voor 'm vluchten; Maar 't lukt niet;...

Veja a letra completa da música Te Wakker Om Te Slapen


63. Terug Naar Soerabaja

Na twintig jaren weer terug in Soerabaja; Het nieuwe vliegveld ligt te blakeren in de zon; Na twintig jaren weer geland in Soerabaja; De stad, waar ik geboren werd, mijn jeugd begon; Er zijn hotels en...

Veja a letra completa da música Terug Naar Soerabaja


64. Twee Vriendinnen

We zijn al sinds de kleuterschool vriendinnen van elkaar; Maar ik weet 't niet: de laatste tijd erger ik me aan haar; Ze doet zo raar de laatste tijd, net of ze me niet wil; En ruzie is 'r niet gewees...

Veja a letra completa da música Twee Vriendinnen


65. Van Moederland Naar Vaderland

refr.:; Wil iemand weten waar Indie nog ligt; Tussen Duitsland en de duinen; Tussen Assen en Maastricht; Wij hebben samen onze Gordel van Smaragd; Zachtjes van het moederland; Naar het vaderland gebra...

Veja a letra completa da música Van Moederland Naar Vaderland


66. Waar Moet Een Tijgertje Naar Toe

Waar moet een tijgertje, tijgertje naar toe; Alleen op de wereld en zonder de zoo; De zoo, die is gesloten, tijgertje vaarwel; Z'n traantjes maakten strepen op z'n vel; Waar moet een olifant, olifant ...

Veja a letra completa da música Waar Moet Een Tijgertje Naar Toe


67. Watertrappen

Badmeester, badmeester, 'k hou 't niet vol; Badmeester, badmeester, doe me een lol; Als ik straks bibb'rend op de kant sta; Aai me dan eens een keertje over m'n bol; Badmeester; Je hebt badmeesters, m...

Veja a letra completa da música Watertrappen


68. Weerzien Met Indie

Weet je, ik zou het zo graag nog eens zien; Maar soms ook, wilde ik niet; Want als het tegenvalt daar, dacht ik; Dan doet het alleen maar verdriet; Maar eindelijk wordt het verlangen te sterk; Dan win...

Veja a letra completa da música Weerzien Met Indie


69. Zoete Dromen

Als ik weer eens overhoop lig met het heden; Vind ik bij een bitter kopje koffie troost; Door te denken aan een zonniger verleden; Aan mijn zoete kinderjaren in de Oost; Toen ik onder altijd groene kl...

Veja a letra completa da música Zoete Dromen


Amazon Music Unlimited