Vanouds de Rotterdamse Zangkamer

Vanouds de Rotterdamse Zangkamer - Letras de Músicas

< Artistas iniciados com "v"

Conheça as 9 letras de músicas de Vanouds de Rotterdamse Zangkamer cadastradas no nosso site. Clique em cada uma delas para acessar detalhes diversos.

Amazon Music Unlimited

1. Ben Je In Rotterdam Geboren

Of je Erasmus heet, of Oud of Ketelbinkie; Of je een donkeyman bent of een cargadoor; Of je op Kralingen kan wonen, met een auto; Of op een kamertje met keuken, driehoog voor; Je bent een Rotterdammer...

Veja a letra completa da música Ben Je In Rotterdam Geboren


2. De Matjesdans

Vrienden, hoor 'ns even naar dit verhaal; Over schipper Piet Heyn, onze admiraal; Op zekere dag zei de Prins hem aan; Met een Geuzenvloot naar de West toe te gaan; We zeilden behendig op het hoge tij;...

Veja a letra completa da música De Matjesdans


3. Dorussie Uit Het Armhuis

Dorus had al heel wat jaren in het armenhuis uitbesteed; Dorus was een ouwe snoeper die zo graag een grappie deed; Altijd zindelijk en netjes, altijd opgepoetst en knap; Ging ie op zijn uitgaansdagen ...

Veja a letra completa da música Dorussie Uit Het Armhuis


4. Het Dijklied

Vol van weemoed dwaal ik langs de straten; Waar ik vroeger bij herhaling kwam; Om mij heen ligt, somber en verlaten; Het verwoeste deel van Rotterdam; Ach, hoe droevig wordt het mij te moede Als ik na...

Veja a letra completa da música Het Dijklied


5. Het Malleschip

't Was 1653; Toen het allemaal begon; Er kwam een Fransman in de stad; Zijn naam was Jean Duson; Van alles had hij bij zich; Maar vooral zijn grote mond; Vandaar dat hier in Rotterdam; Geen mens hem a...

Veja a letra completa da música Het Malleschip


6. Kroos!

Van zover zijn wij gekomen; Van ons arme platteland; Naar een stad om van te dromen; Eindelijk een huis op stand; Maar die waarheid bleek een leugen; Weinig werk, ons huis een krot; Maar toch hebben w...

Veja a letra completa da música Kroos!


7. Leven Aan de Maeze

Waar Maeze en Rotte samenvloeien; Groeit immer nog die nieuwe stad; Het doet onz' herten trots'lijk gloeien; Ons Rotterdam, zo hooggeschat; Hier bouwden wij met eigen handen; Altesaam ons nieuwe huis;...

Veja a letra completa da música Leven Aan de Maeze


8. Overschie Anno 1630

Overschie; Daar kom ik vandaan; Ik heb er altijd goed geboerd; Mijn vee gedijt wel op het veen; Maar als ik zie; Wat er verderop; In Rotterdam wordt uitgevoerd; Dan is het mis, ik wil er heen; De laat...

Veja a letra completa da música Overschie Anno 1630


9. Vrouw, Geef Me Een Peentje

Ik hoorde, toen ik twaalf was; Een eigenaardig lied; M'n oma, die het voor me zong; Begreep het zelf niet; Een echte Rotterdamse deun; Ik leerde n'm al gauw; Maar soms vroeg ik m'n oma wel; "Waarover ...

Veja a letra completa da música Vrouw, Geef Me Een Peentje


Amazon Music Unlimited