Boudewijn de Groot

Boudewijn de Groot - Letras de Músicas

< Artistas iniciados com "g"

Conheça as 135 letras de músicas de Boudewijn de Groot cadastradas no nosso site. Clique em cada uma delas para acessar detalhes diversos.

Amazon Music Unlimited

1. Aeneas Nu

Er was geen eind en geen begin, toen Aeneas werd geboren; En nu ik aan 't zoeken ben, slaan de klokken in de toren; Het verhaal, voor wie 't wil horen, van een eindeloze reis; Een man veegt scherven b...

Veja a letra completa da música Aeneas Nu


2. Als de Rook Om Je Hoofd Is Verdwenen

Valt het je op dat de zon feller schijnt; als de rook om je hoofd is verdwenen. Valt het je op dat de wind harder waait; als je hem tegen hebt in plaats van mee. 't Is koeler in huis dan aan zee; als ...

Veja a letra completa da música Als de Rook Om Je Hoofd Is Verdwenen


3. Als Het Bericht Slecht Is

Je zit die avond in je kamer en buiten woedt de oorlog; Het is alsof de wereld vergaat; Maar je ziet het niet; Want de gordijnen zijn gesloten terwijl de muziek; Op volle sterkte staat; Maar ook toen ...

Veja a letra completa da música Als Het Bericht Slecht Is


4. Als Jij Niet Van Mij Houdt

Als jij niet van mij houdt; Moet ik daarmee leren leven; Maar de nacht is koud en de morgen ver; Ga niet weg en blijf nog even; Als jij niet van mij houdt; Ben ik de man niet van je dromen; En als, al...

Veja a letra completa da música Als Jij Niet Van Mij Houdt


5. Andere Tijden

Kom mensen en luister en hou nu je bek; Het water dat komt jullie ook tot je nek; En geef toe dat je nat bent doorweekt tot je hemd; Probeer het maar niet te vermijden; En wie niet wil verzuipen is wi...

Veja a letra completa da música Andere Tijden


6. Annabel

Iemand zei "dit is Annabel; Ze moet nog naar 't station; Neem jij de wagen dan haalt ze het wel"; Ik zei "da's goed" en reed zo stom als ik kon; We kwamen aan bij een leeg perron; En ik zei "het zit j...

Veja a letra completa da música Annabel


7. Apocalyps

Wil je dansen Rosalinde wil je dansen heel de nacht; Kom mijn liefste mijn beminde hierop heb ik lang gewacht; laat mij jou de liefde leren, laat ons niet meer wachten want; Morgen moet ik gaan marche...

Veja a letra completa da música Apocalyps


8. Avond

Nu hoef je nooit je jas meer aan te trekken; En te hopen dat je licht het doet; Laat buiten de stormwind; Nu maar razen in het donker; Want binnen is het warm en licht en goed; Hand in hand naar buite...

Veja a letra completa da música Avond


9. Babylon

refr.:; Meisjes wachten nachten; Op de god Sjalomon Ra; De draak bewaakt Ophelia; Die in de laan der leguanen; Met jasmijn onder platanen; Terugdenkt aan Antarctica; Helion verkracht daarna; Voor mijn...

Veja a letra completa da música Babylon


10. Ballade Van de Vriendinnen Van Een Nacht

Wel ben ik liever thuis dan in een kroeg; Maar daar sluipt 's nachts de stilte om me heen; En denken over jou deed ik genoeg; Dus blijf ik dan maar liever op de been; Want slapen gaat allang niet meer...

Veja a letra completa da música Ballade Van de Vriendinnen Van Een Nacht


11. Ballade Van Wat Beter Is

Als jongen jatte ik hun fruit; Dan kreeg ik trappen voor mijn gat; Toen heette ik een aartsschavuit; Omdat ik aan hun dochter zat; De reputatie die ik had; Ligt, net als ik, allang op straat; Ze kenne...

Veja a letra completa da música Ballade Van Wat Beter Is


12. Ben Ik Te Min

Wil je blijven? Oke; Het heeft toch geen enkele zin. Als je me maar niet ziet als het jochie met de rozen, want dan stort je hele droomwereld in. Jij was zoals ze dat noemden het materialistische type...

Veja a letra completa da música Ben Ik Te Min


13. Beneden Alle Peil

Jouw armen liefste zijn niet om te slaan; Je moet je handen niet tot vuisten maken; Je ogen hoeven niet zo hard te staan; Ontspan die harde lijnen om je kaken; Je lichaam lief is zacht om aan te raken...

Veja a letra completa da música Beneden Alle Peil


14. Berlijn

Berlijn daar was ik nooit geweest; Je gaat niet zomaar even naar berlijn; En waarom zou ik daar ineens moeten zijn; Ik was nog nooit in berlijn; Berlijn kende ik van mijn vader; Die vaak vertelde van ...

Veja a letra completa da música Berlijn


15. Bij Het Raam

Je mag me overal op straat ontwijken; Je hoeft geen woord te zeggen als je dat graag wil; Je hoeft me zelfs niet eens meer aan te kijken; Als ik naast je loop, sta ik desnoods stil; Maar toch zou ik j...

Veja a letra completa da música Bij Het Raam


16. Buiten

Ik heb net nog even naar buiten gekeken; Zo te zien is nog alles bij het oude; Het regent nog steeds want het regent al weken; De mensen vermijden de koude; Er staan wat meer auto's dan een paar uur g...

Veja a letra completa da música Buiten


17. Calypso

Nederlandse neger, je komt uit Suriname; Zoals wij ooit uit Nederland naar Suriname kwamen; Als wij je hier zien lopen, denken we: die man heeft het koud; In een land waar haast geen blanke van de cal...

Veja a letra completa da música Calypso


18. Canzone 4711

Er viel een hete schaduw over 't strand; Die depressie had de zon dus toch gevangen; De wind bleef onder 't wolkendek zo hangen; De dag bleef stilstaan tussen 1 en 2; Vanilleijs smolt in haar bruine h...

Veja a letra completa da música Canzone 4711


19. Captain's Table

Ik leg m'n handen om de reling; De kust verdwijnt, de boot drijft stil; Ik voel een vredig soort verveling; Ik kan maar ik weet niet of ik wil; In de verte zie ik vaag het land nog; Een beetje zand, e...

Veja a letra completa da música Captain's Table


20. Cinderella

De nacht is eindeloos lang; De weg is een grot met groene druipsteenbomen; Ik spaar de wind om te fluiten, ik spot met al m'n zielige dromen; Mijn wagen rijdt verder als een pompoen; De prins is vanav...

Veja a letra completa da música Cinderella


21. Code

Ze was alleen, geen vrienden en zo; Ze danste langzaam de kamer rond; Ze droeg een zonnebril, een Panama; Misschien een erfgenaam, misschien vermomd; Ze keek me aan en vroeg naar mijn naam; Ik gaf hem...

Veja a letra completa da música Code


22. De Blauwe Uren

Nu jij niet meer kunt schrijven; moet ik het zelf maar leren:; er komen andere tijden; iets anders weet ik niet; Nu jij niet in de buurt bent; moet ik het zelf proberen:; en onder de groene hemel; iet...

Veja a letra completa da música De Blauwe Uren


23. De Dagen Zijn Geteld

Gisteren was een soldaat een held; Vandaag worden doden met tranen geteld; Gisteren was een oorlog een spel; En alleen voor het volk een bloedige hel; We vochten in Atjeh voor Nederlands eer; Maar de ...

Veja a letra completa da música De Dagen Zijn Geteld


24. De Dominee Van Amersfoort

De dominee van Amersfoort die heeft z'n eerste vrouw vermoord; De tweede heeft hij ook gekeeld en de derde heeft zich doodverveeld; Alleen met nummer vier; Gaat het van tierelierelierpadijapadadapadad...

Veja a letra completa da música De Dominee Van Amersfoort


25. De Drie Mandarijnen

Er kwamen eens drie mandarijnen; In een theetuin over een brug; Ze waren gekleed in robijnen; Met draken van goud op hun rug; En een drenkeling die in het water lag; Riep in zijn grote nood; O hoge he...

Veja a letra completa da música De Drie Mandarijnen


26. De Eenzame Fietser

Hoe sterk is de eenzame fietser die kromgebogen over z'n stuur tegen de wind zichzelf een weg baant; Hoe zelfbewust de voetbalspeler die voor de ogen van het publiek de wedsrtijd wint zich kampioen wa...

Veja a letra completa da música De Eenzame Fietser


27. De Eeuwige Soldaat

Hij is klein van stuk en hji is groot en fors; Zijn wapens zijn van staal en steen en hout; Hij is dertig jaar of meer en hij is nog maar zeventien; Als soldaat is hij al eeuwen oud; Hij is een muzelm...

Veja a letra completa da música De Eeuwige Soldaat


28. De Engel Is Gekomen

Het is een vreemde dag met onbestemde kleuren; De wind is stil, de wereld wacht op wat er gaat gebeuren; Er komt een loper aan met vleugels aan zijn voeten; Hij schreeuwt, maar is niet te verstaan; Wa...

Veja a letra completa da música De Engel Is Gekomen


29. De Grijze Dame

Op een stille zondagmorgen staat ze plotseling voor mijn deur; En ze fluistert: mag ik binnen? en ik ruik opeens de geur; Alles gaat weer terug naar vroeger, naar die dagelijkse sleur; Van treiteren e...

Veja a letra completa da música De Grijze Dame


30. De Kater

Dag kater, wat zit je te wachten; De mensen wachten op jou; Of ben je aan het eind van je krachten; Verlaten, alleen in de kou? Zullen we verder lopen; Samen, alleen langs de zee? Misschien kunnen wij...

Veja a letra completa da música De Kater


31. De Kleine Schoorsteenveger

He kleine schoorsteenveger; Je gezicht is nat van verdriet; Wie heeft je in de kou gezet; He kleine schoorsteenveger; Zijn je papa en mamma d'er niet; Die zitten in de kerk en knielen voor het gebed; ...

Veja a letra completa da música De Kleine Schoorsteenveger


32. De Laatste Vrouw

Zo is het warm, haar handen voelen zacht; Zo is het warm, mijn hoofd in haar schoot; Zo is het warm, haar ogen spreken zacht; Van de doden op het veld, spreken zacht; Van de vernietiging van de steden...

Veja a letra completa da música De Laatste Vrouw


33. De Nachtwacht

De stadspoort in het donker dicht; De toren slaat het laatste uur; En langs de grachten vonkt rood licht; Als imitatie-hellevuur; De nachtwacht met z'n blinde kop; Klimt langs de bruggen stijf en grij...

Veja a letra completa da música De Nachtwacht


34. De Nederlandse Held

Er is een ster geboren; Koppen in de krant; Er zingen duizend koren; Boven het lage land; Gejuich uit duizend kelen; Zijn naam wordt uitgespeld; Hij zal de show gaan stelen; Als de Nederlandse held; O...

Veja a letra completa da música De Nederlandse Held


35. De Reiziger

Geef de reiziger een stoel; Geef 'm brood en droge kleren; Laat 'm zitten bij de haard; Hij is overal geweest; Hij die alles heeft verloren; Hij die nooit iets heeft bewaard; Haal flessen uit de kelde...

Veja a letra completa da música De Reiziger


36. De Roos

Ik heb een lange reis gemaakt; En nu ik halverwege ben; Moet ik de weg zijn kwijtgeraakt; In het donker woud dat ik niet ken; Daar voor me steken op een muur; Gebroken scherven glas omhoog; Van flesse...

Veja a letra completa da música De Roos


37. De Rover

Waarom dan keer op keer; Opnieuw met iets begonnen; Want wat ik had gewonnen; Verloor ik telkens weer; Waarom zo vaak het vuur; Verliefd weer aangestoken; Beloften weer gebroken; Op jacht naar avontuu...

Veja a letra completa da música De Rover


38. De Slaap

De slaap sluipt als een dief, hij steelt je beste uren; Hij wacht het donker af en slaat zijn slag; Hulpeloos lig je daar, het is nog lang geen dag; De slaap glijdt als het maanlicht langs de muren; H...

Veja a letra completa da música De Slaap


39. De Tuin Der Lusten

De tijden veranderen sneller dan ooit; Vandaag kan al gisteren wezen; Wat morgen gebeuren gaat weet niemand ooit; Misschien valt het ergste te vrezen; De koepel van bloemen, de bol van kristal; Ze kun...

Veja a letra completa da música De Tuin Der Lusten


40. De Verbouwing

Het begon met een verhouding; Onstuimig, veelbelovend; Er was al gauw een trouwring; En een comfortabel huis; Toen volgde de verbouwing; We leden aan het onvermogen; Waar ook geen kind aan helpt; Mure...

Veja a letra completa da música De Verbouwing


41. De Vondeling Van Ameland

Op het strand van Ameland; was hij als zuigling aangespoeld; overboord gegooid; op een reddingsboei gebonden; hij had zich op de golven; als in de baarmoeder gevoeld; en schreeuwde tot hij; door een j...

Veja a letra completa da música De Vondeling Van Ameland


42. De Wevers Van Silezië

Geen traan in de broeiende, brandende ogen; Maar wel is een mond bars en grimmig gebogen; Wij weven de lijkwaden der maatschappij; Een driedubbele vloek in geweven erbij; Wij weven, wij weven; Een vlo...

Veja a letra completa da música De Wevers Van Silezië


43. De Wilde Jager

Wanneer in de morgen de zon weer schijnt; En langzaam de nevel van het land verdwijnt; Als over het water het zonlicht strijkt; De aarde nog donker bevroren lijkt; Dan hoor ik nog altijd zacht; Zijn s...

Veja a letra completa da música De Wilde Jager


44. De Zwembadpas

Hij zat altijd op het pleintje; bij ons voor de deur; Met zijn veel te harde stem; en zijn penetrante geur; En maar protesteren; tegen dit redeloos bestaan; En dat als wij achter de ramen; niet snel t...

Veja a letra completa da música De Zwembadpas


45. De Zwemmer

Een zwemmer zwemt, hij zwemt in zee; Hij zwemt weg van het strand; Maar neemt bepaalde beelden met zich mee; Van wat hij achterliet op het land; Hij zwemt en denkt niet aan later; Hij heeft geen last ...

Veja a letra completa da música De Zwemmer


46. Deine Theos

Hard, hoog, emotioneel of zacht; lager, wellicht iets onderkoelder; Intiemer zo je wilt; Ik heb elke aanpak overdacht; Stomweg in uren blootgewoelde; Diepte die verkilt; Voor elk scenario een nacht; V...

Veja a letra completa da música Deine Theos


47. Draai Weer Bij

Op het platdak wappert je was zo welwillend; Rook uit je schoorsteen kringelt kalm omhoog; Gunstig voor jou en mij; Duiven zijn her en der goedmoedig doende; Dom tussen kiesel en asbest en mossen; Vli...

Veja a letra completa da música Draai Weer Bij


48. Draden

Nooit meer slapen; Er gaat te veel om in je hoofd; Nooit meer rust; Gezichten door elkaar; In verwarring en in angst; Nooit meer alleen zijn; Altijd die beelden hoe het was; In de jungle, in de dorpen...

Veja a letra completa da música Draden


49. Een Meisje Van Zestien

Ze woonde in een villawijk; Haar ouders waren stinkend rijk; Toch was er niets meer dat haar bond; Ze gaf zich aan een vagebond; Die sprak van liefde 't oud verhaal; En zij geloofde 't allemaal; Zo gi...

Veja a letra completa da música Een Meisje Van Zestien


50. Een Respectabel Man

Omdat hij steeds vroeg uit zijn bed komt; En om acht uur buiten staat; Altijd in dezelfde trein zit; Om half zes naar huis toe gaat; Omdat zijn wereld is gebouwd op stiptheid gaat het nooit verkeerd; ...

Veja a letra completa da música Een Respectabel Man


51. Een Slag Zo Zwaar Verloren

Haar gezicht is wit van woede; Als ze naar me kijkt en zegt; Je hebt het me gezworen; Ik draai me om maar weet niet waar ik heen moet; Nog nooit een slag zo zwaar verloren; Haar ogen zijn te eerlijk; ...

Veja a letra completa da música Een Slag Zo Zwaar Verloren


52. Een Tip Van de Sluier

Wanneer geef jij je bloot; Laat jij jezelf eens zien; Ben je bang voor anderen; Of voor jezelf misschien; Ik probeer je scherp te volgen; Toch blijf je vaag voor mij; En voor ieder antwoord dat je gee...

Veja a letra completa da música Een Tip Van de Sluier


53. Een Wonderkind Van 50

Toen 'ie in de jaren dertig debuteerde; Een bleek titaantje in zo'n veel te wije broek; Wiens tere poezie de crisistijd trotseerde; Naar hoge idealen en menselijkheid op zoek; Toen werd z'n werk geroe...

Veja a letra completa da música Een Wonderkind Van 50


54. Eeuwige Jeugd

Ooit liep m'n vader in de lente met mij naar 't kleine meer; Hij liet me in 't water kijken, ik zag mezelf als oude heer; De zomer vloog voorbij, m'n ogen traanden van de pijn; Want een kind kan nog n...

Veja a letra completa da música Eeuwige Jeugd


55. Eiland In de Verte

Het eiland in de verte waar ik zo menig keer. Ten anker ben gekomen. Beschut voor de woedende zee. ; Ik zie de hoge duinen. Het vuur daar bovenuit. Ik weet daar is de haven. De liefde van de zee. ; Ik...

Veja a letra completa da música Eiland In de Verte


56. Elegie Prenatale

Ik sta te dromen op de brug, ik zie de bomen in het water; Ik zie de lucht en even later voel ik de blikken in mijn rug; Van al die mensen die daar staan en die mij streng vertoornd vragen; "Moest jij...

Veja a letra completa da música Elegie Prenatale


57. Er Komen Andere Tijden (the Times Are A-changing)

Kom, mensen, en luister en hou nu je bek; Het water dat komt jullie al tot je nek; En geef toe dat je nat bent, doorweekt tot je hemd; Probeer het maar niet te vermijden; En wie niet wil verzuipen is ...

Veja a letra completa da música Er Komen Andere Tijden (the Times Are A-changing)


58. Eva

Ik houd de wereld in mijn hand; Het glazen ei vol land en wolken; Ik zal de hemel gaan bewolken; Ik roep de varens uit het zand; Ik schud de apen uit m'n mouw; De spikkelpanters en de mieren; Het blau...

Veja a letra completa da música Eva


59. Fire

Babyface-; You're ridin' in my car; I turn on the radio; I'm pulling you closer; But you keep telling me no; You say you don't like it; But i know that you're a liar; 'cause when we kiss; Ooh; Fire; D...

Veja a letra completa da música Fire


60. Geen Carnaval

Ik herkende hem van heel erg lang geleden; Hij begon meteen te zeuren over toen; Zo'n gesprek is met een glimlach te vermijden; Een masker dat niets terugzegt; En toch beleefd blijft doen; Maar opeens...

Veja a letra completa da música Geen Carnaval


61. Glazen Stilte

De glazen koepel van de lucht is blauw; Zodat de blauwe zon verschiet; Het droge harde licht is blauw; En ook de parels van de dauw; Hoe lang zal ik hier moeten blijven; Ik kan niet weten wat ik wil; ...

Veja a letra completa da música Glazen Stilte


62. Heksen-sabbath (deel 1)

Mos en morgendauw lichten op in de eerste rose zonnestralen; Bloemen openen de kelken, vaag en versluierd in nevel; Het is ochtend en de nacht is voorbij; De heksen zijn verdwenen en zo ook de kollen ...

Veja a letra completa da música Heksen-sabbath (deel 1)


63. Heksen-sabbath (deel 2)

De metingen zijn verricht; Een vrouwzachte stem streelt de handelingen van Mefistofelis, de magier; van het; losse zand; In de schaduwen van een nieuwe maan, op de grens van de randgeaarde wereld; Str...

Veja a letra completa da música Heksen-sabbath (deel 2)


64. Het Eiland In de Verte

Het eiland in de verte; Waar ik zo menig keer; Ten anker ben gekomen; Beschut voor de woedende zee; Ik zie de hoge duinen; Het vuur daarbovenuit; Ik weet daar is de haven; De luwte van de ree; Ik weet...

Veja a letra completa da música Het Eiland In de Verte


65. Het Geluid Van Stilte

Luister duisternis, mijn vriend; Waaraan heb ik het verdiend; Dat ik telkens in mijn dromen; Dezelfde angst moet tegen komen; En het visioen dat mij bedreigd; En 'k iedere nacht weer verwacht; Met het...

Veja a letra completa da música Het Geluid Van Stilte


66. Het Land Van Koning Jan

wij vertelden elkaar vroeger van het Land van Koning Jan; heel ver achter in de tuin waar niemand kwam; behalve jij en ik en soms jouw poppen en de poes; bergen en rivieren en steden eeuwenoud; riepen...

Veja a letra completa da música Het Land Van Koning Jan


67. Het Land Van Maas En Waal

Onder de groene hemel in de blauwe zon; speelt het blikken harmonie orkest in een grote regenton. Daar trekt over de heuvels en door het grote bos; de lange stoet de bergen in van het circus Jeroen Bo...

Veja a letra completa da música Het Land Van Maas En Waal


68. Het Spaarne

Het Spaarne stroomt, het Spaarne stroomt; Het Spaarne stroomt voorbij voorbij de stad; Waar niets meer wordt geladen; Er liggen voor de Waag geen schepen meer; Ze varen door want de bolders en kaden; ...

Veja a letra completa da música Het Spaarne


69. Hoogtevrees

Niemand te zien; De straat lag verlaten; Ik liep er alleen en speelde gitaar; Misschien klinkt het vreemd; Ik moest componeren; En buiten was niemand; Daarom deed ik het daar; Maar juist door de stilt...

Veja a letra completa da música Hoogtevrees


70. Ik Ben Ik

Laten we 'n afspraak maken; Als ik jou aanraak mag je mij aanraken; Als ik jou bekijk mag je mij bekijken; Maar als je mij ontwijkt dan zal ik jou ontwijken; Laten we ons niet vergissen; Als ik jou mi...

Veja a letra completa da música Ik Ben Ik


71. Ik Geloof

Nu hoef je nooit je jas meer aan te trekken; en te hopen dat je licht het doet. laat buiten de stormwind nu maar razen in het donker; want binnen is het warm en licht en goed; hand in hand naar buiten...

Veja a letra completa da música Ik Geloof


72. Ik Zal Je Iets Vertellen

Ik zal je iets vertellen; Voor we slapen gaan; Ik was vandaag de hele dag aan het werk; Ik had vandaag geen tijd voor jou; Ik ben kortaf geweest; Maar er waren zoveel vragen; En zoekend naar een antwo...

Veja a letra completa da música Ik Zal Je Iets Vertellen


73. Jimmy

Hoe sterk is de eenzame fietser; die kromgebogen over zijn stuur; tegen de wind; zichzelf een weg baant? Hoe zelfbewust de voetbalspeler; die voor de ogen van het publiek; de wedstrijd wint, zich kamp...

Veja a letra completa da música Jimmy


74. Keerzijden

refr.:; Buiten voor de deur is het koud, is het donker; Buiten voor de deur is het walmend nat; Buiten voor de deur in de schaduw zwerven schimmen; Buiten voor de deur is de stad; De wereld heeft zich...

Veja a letra completa da música Keerzijden


75. Ken Je Dat Land

Voor een land zonder strijd; Voor een hemel zonder wolken; Voor een nieuwe tijd; Zou ik de stad willen bevolken; Met mensen zonder haat of nijd; Ken je dat land, mijn allerliefste; Met zijn hemel van ...

Veja a letra completa da música Ken Je Dat Land


76. Kijken Hoe Het Morgen Wordt

Wees stil en blijf nog even; In dit warme, witte bed; Luisteren naar het eerste leven; Nog is de nacht niet weggedreven; Onze dromen op de tocht gezet; Nu wordt de kamer licht en kouder; De slaap was ...

Veja a letra completa da música Kijken Hoe Het Morgen Wordt


77. Kinderballade

Hij was twaalf, had rappe leden, Jongen uit de hof van eden. Als hij lachte, lachten luidkeels; Alle leeuweriken mee. Met zijn blikkering van tanden, Met zijn marmerbleke handen; Leek hij op een tere ...

Veja a letra completa da música Kinderballade


78. Kindermeidslied (nurse's Song)

Ik hoor de kinder stemmen; Ik hoor ze op het veld; Hun lachen klinkt bij de rivier; En plotseling moet ik denken; Aan de dagen van mijn jeugd; Toen was ik nog niet hier; Kom nu naar huiz mijn kinderen...

Veja a letra completa da música Kindermeidslied (nurse's Song)


79. Kindertijd

O m'n kindertijd kijk niet naar mij met zulke bange ogen; Je stuurde me zelf de wereld in en ik weet ook niet hoe het komt; Dat duizend-en-een dingen zelfs nu nog steeds niet mogen; Heus, ik voel mee ...

Veja a letra completa da música Kindertijd


80. Klok Onder Water

Twee jongens in een boot; Stiekem aan het fuiken lichten; Op een warme nacht in juli; Stiekem paling stropen; Bij de volle maan; Dan horen ze opeens; In de nevelige stilte; In het diepe zwarte water; ...

Veja a letra completa da música Klok Onder Water


81. Lied Voor Een Kind Dat Bang Is In Het Donker

Binnen lig ik in m'n bed; Met gedachten aan daarbuiten; Waar kabouters vrolijk fluiten; Want die hebben altijd pret; Binnen in m'n warme hol; Hoor ik m'n gedachten lopen; Die tevoorschijn zijn gekrope...

Veja a letra completa da música Lied Voor Een Kind Dat Bang Is In Het Donker


82. Maalstroom

Van 88 hoog; Viel ik in de stad; De chaos stormde op me af; Niets was er om me heen; Waaraan ik houvast had; De straten waren rood gekleurd; De hemel zwart en giftig; De regen viel in stromen neer; En...

Veja a letra completa da música Maalstroom


83. Malle Babbe

Je schuimt de straten af en volgt het dievenspoort; Met schooiers en soldaten; Hun petten op een oor; Je tilt je rokken op en lacht naar iedere man; Die in het donker wel durft; Maar overdag niet kan;...

Veja a letra completa da música Malle Babbe


84. Meester Prikkebeen

Hij staat in de sneeuw aan de poort van de stad; En prikt de dagen van december op z`n hoed; Hij fluit z`n pluche lapjeskat; Want hij heeft last van muizenissen die nesten maken in z`n baard. Maar `t ...

Veja a letra completa da música Meester Prikkebeen


85. Megaton

Het blauw van de hemel ziet groen van de rook; De wind is heet en smaakt naar roest; Yzervijlsel kleurt de wegen; Nu stinkt in de slotgracht de modder en ook; De wintertuin is rood en woest; Het dorre...

Veja a letra completa da música Megaton


86. Meisje Van Zestien

Arm kind, zestien lentes zo pril. Ach wat lig je hier stil, langs de kant van de weg. ; Ze woonde in een villawijk haar ouders waren stinkend rijk. Toch was daar niets meer dat haar bond, ze gaf zich ...

Veja a letra completa da música Meisje Van Zestien


87. Mensen Om Me Heen

Wanneer de zon een cirkel is; Een cirkel in een cirkel is van vuur; Op dat uur, heb ik mensen om me heen; Nee, ik ben niet alleen, nee, niet alleen; Oranjerode vlammen van de rozen, rozen, rozen, roze...

Veja a letra completa da música Mensen Om Me Heen


88. Mijnheer de President

Mijnheer de president, welterusten. Slaap maar lekker in je mooie witte huis. Denk maar niet te veel aan al die verre kusten; waar uw jongens zitten, eenzaam, ver van thuis. Denk vooral niet aan die z...

Veja a letra completa da música Mijnheer de President


89. Minnenijd

Er is een dode gevonden; In het Amsterdamse Bos; Uit zijn ogen kruipen beestjes; In zijn oren groeit het mos; Zijn armen zijn verdwenen; En zijn benen zitten los; Ach, wie is die arme stakker; In het ...

Veja a letra completa da música Minnenijd


90. Moeder

Ik zit in de kamer van het hoge herenhuis; Stoffige ramen filt'ren de warme stralen van de middagzon; Van verre komen flarden van het carillon; En ik denk aan het land van herkomst; Ik verlaat mijn va...

Veja a letra completa da música Moeder


91. Morgen

De dag komt, liefste, de dag; De zon door de gordijnen, dromen die verdwijnen; Ik weet dat je niet blijven mag; Word wakker, liefste, 't is licht; Je haren op het kussen, je mond en daartussen; De sch...

Veja a letra completa da música Morgen


92. Naast Jou

nee , ik heb nog niets begrepen van je woorden; ik heb men moed nog lang niet bij elkaar geraapt. ik weet zeker nu dat ik jou huilen hoorde, je ligt naast me en je doet alsof je slaapt. en ik weet dat...

Veja a letra completa da música Naast Jou


93. Nachtschade

Het is zo stil; Zo zonder stemmen; Een vage kreet; Een droge tik; Biedt iets van houvast voor een ogenblik; Maar 't is niet meer dan een rimpel; Niet meer dan een zucht; Over het wijde stille water in...

Veja a letra completa da música Nachtschade


94. Nee Meeuw

Handel maar, wandel maar, jij vrije weggebruiker; Maar laat mijn kind z'n speelgoedhuis van koek en kleurig suiker; Nee meeuw ik wil je wieken niet, je vrijheid niet, want heel je hemel; liegt; Je taa...

Veja a letra completa da música Nee Meeuw


95. Nooit Meer Terug

Verleden jaar leek alles nieuw; Maar ieder woord woog even zwaar; In elke straat een nieuwe hoek; Maar dezelfde huizen naast elkaar; Bij nummer een vol goede moed; Bij tachtig dacht ik: laat ook maar;...

Veja a letra completa da música Nooit Meer Terug


96. Noordzee

Daar zeilde op de Noordzee, de Noordzee wijd en koud; Een schip zo zwaar beladen met 's werelds ijdel goud; Daar kwam de Spanjaard dreigen te roven onze goud; Toen we voeren op de Noordzee, de Noordze...

Veja a letra completa da música Noordzee


97. Of Niet Soms

Het mooie van de zon; Is dat de dag ermee begon; Het aangename van een dame; Is dat ze niet alleen een vrouw is; Maar voornamelijk een dame; En nog mooier dan dit alles bij elkaar; Is een mooi meisje ...

Veja a letra completa da música Of Niet Soms


98. Om Een Lang Verhaal

Er is zoveel dat ze nog wil zeggen; Maar ze ziet aan 't geknipper van het bord; Dat haar vliegtuig ongeduldig wordt; Er is zoveel dat ze uit wou leggen; Die keer; Haar neef; De brief; Het kind; Waarom...

Veja a letra completa da música Om Een Lang Verhaal


99. Onder Ons

Het is een stad, het is een dorp, Het is een plaats of een gehucht. En je moet er niet te gek doen, Anders ben je zo berucht. Waar je dag zegt tegen melkboer, Kruidenier en oom agent, Die je nooit een...

Veja a letra completa da música Onder Ons


100. Onderweg

Nu valt de nacht; Zacht als de sneeuw; En alles staat stil; In de kou; Valt er van ver; Een ster op mijn pad; Dan neem ik hem mee voor jou; Stilstaan in 't woud; Donker en oud; De sparren versteend; O...

Veja a letra completa da música Onderweg


101. Parijs, Berlijn, Madrid

Ik heb nog 2 paar schoenen in Madrid. Waarvan 1 paar dat nog prima zit. En soms denk ik, ik neem de trein, om weer eens in Madrid te zijn. ; Er staat een zak met wasgoed in Parijs.Waarin hemd dat mis ...

Veja a letra completa da música Parijs, Berlijn, Madrid


102. Picknick

De bloemenwei is groen getooid; We hebben bloemen rondgestrooid; Het goudgelokte lentekind en wij; Vriendinnen, vrienden, allemaal; Gezeten rond de vruchtenschaal; Ook u bent welkom, lach en kom erbij...

Veja a letra completa da música Picknick


103. Reason For Breathing

If I cried like a baby would you change your mind? If I told you I'm crazy would you come running back to me? The harder I try to break away, the more I get lost in yesterday; The man that you know is...

Veja a letra completa da música Reason For Breathing


104. Rechts Links Verkeerd

Rechts links verkeerd; Stampen we alles in elkaar; Wat reactionair of progressief is; Alles wat de anderen lief is; Alles wat hoog gegrepen is; En alles wat niet benepen is; Maar jullie houden van mij...

Veja a letra completa da música Rechts Links Verkeerd


105. Refrein Voor

Je bent zo lief, zo sensueel zo onnavolgbaar spiritueel; Je praat en lacht en iedereen staat vol bewondering om je heen; De mannen kijken en ze doen de grootste moeite voor een zoen; Je bent geliefd, ...

Veja a letra completa da música Refrein Voor


106. Rondeel

En, hoerenloper die ik ben; Ik heb er zoveel liefgehad; Florence en Brugge, Londen dat; Ik even goed als Rome ken; Omdat ik zo snel aan ze wen; Wordt zelfs de mooiste snel een gat; En, hoerenloper die...

Veja a letra completa da música Rondeel


107. Simple Days

I was born on the north side of a; Midwestern town; There were nine of us living in a; Three bedroom house; Didn't have much money; But we made due; 'Cause Momma worked all day long; And Daddy did too...

Veja a letra completa da música Simple Days


108. Strand

Waar kan je liggen in het zand totdat je hele lijf verbrandt; Waar kan je zuipen als een beest, waar vind je vrienden voor elk feest; Waar kan je zwemmen als een rat, waar word je zelfs van binnen nat...

Veja a letra completa da música Strand


109. Tante Julia

ik was een kleine jongen zondag ochtend was een hel !!! en domine's vertelde me wat ik niet mocht en wat wel . nou , god zag altijd alles groot en streng als een agent , dus in het kerkenzakje deed ik...

Veja a letra completa da música Tante Julia


110. Tegenland

In oude Kathedralen, van Gotisch glas gebouwd; Liggen dooie Kardinalen hun vriendinnen te beminnen; In steen en brons en goud. ; En wijze uilen dalen er neer zo grijs als lood; Met de echo van verhale...

Veja a letra completa da música Tegenland


111. Telkens Weer

Nu lig je naast me en je slaapt, ik hoor je ademhalen; En in het vroege morgenlicht, zie ik voor het eerst je kamer; Je bent zo warm je bent zacht, je arm ligt op m'n schouder; Je bent zo lief geweest...

Veja a letra completa da música Telkens Weer


112. Terug Van Weggeweest

Je had een vrouw, een huis; Je had je eigen leven; Maar 't bleek een weg die dood liep; Je bent weer terug gegaan; Je loopt weer door de stad; Waar alles is begonnen; Probeert het te vergeten; Niet st...

Veja a letra completa da música Terug Van Weggeweest


113. Testament

Na 22 jaren in dit leven; Maak ik het testament op van mijn jeugd; Niet dat ik geld of goed heb weg te geven; Voor slimme jongen heb ik nooit gedeugd; Maar ik heb nog wel wat mooie idealen; Goed van s...

Veja a letra completa da música Testament


114. Tournee

Onder de groene hemel, in de blauwe zon; Speelt het blikken harmonie-orkest in een grote regenton; Daar trekt over de heuvels en door het grote bos; De lange stoete de bergen in van het circus Jeroen ...

Veja a letra completa da música Tournee


115. Travestie

Ze is zeventien jaar en speelt gitaar; Verlegen zingt ze mijn repertoir; Zich niet bewust van het gevaar; Ik kijk naar haar; Zo'n meisje noemt zich dan een fan; Maar weet totaal niet wie ik ben; Zingt...

Veja a letra completa da música Travestie


116. Verdronken Vlinder

Zo te sterven op het water met je vleugels van papier; Zomaar drijven, na het vliegen in de wolken drijf je hier; Met je kleuren die vervagen; Zonder zoeken zonder vragen; Eindelijk voor altijd rusten...

Veja a letra completa da música Verdronken Vlinder


117. Vertrek

In de mist wacht het vliegtuig op vertrek; Naar een land ver weg in het westen; Ga je mee met mij, blijf je liever hier; Je weet het zelf wel het beste; Je veegt met je hand langs je natte wang; Ik we...

Veja a letra completa da música Vertrek


118. Vlucht In de Werkelijkheid

De nacht maakt mij meteen onrustig; Ik sta alleen voor het open raam; En achter me hoor ik jouw hakken; Op de trap roep jij mijn naam; Ik voel je handen op m'n schouders; Je vraagt "wat is er toch van...

Veja a letra completa da música Vlucht In de Werkelijkheid


119. Voor de Overlevenden

Wie vertelt me van het leven; Grote broer die weet het best; Als ik groot ben wil ik even; Groot en sterk zijn als de rest; De poes vindt van niet; Hij zegt, ik kan hem niet verstaan; Als ik groot ben...

Veja a letra completa da música Voor de Overlevenden


120. Vreemde Geluiden (vreemde Gezichten)

Wat was dat; Vreemde geluiden; Wat was dat; Vreemde geluiden; Een vreemde stem; Een vreemde lach; Een vreemde deur; In het holst van de nacht; Wat was dat; Vreemde gezichten; Wat was dat; Vreemde gezi...

Veja a letra completa da música Vreemde Geluiden (vreemde Gezichten)


121. Vrienden Van Vroeger

't Is eindelijk een feit; Ik weet ik ben volwassen; Ik moet nu op gaan passen; Met werk en geld en tijd; De jaren zijn voorbij; Van luieren en leren; Onschuldig potverteren; Beschonken zijn en blij; I...

Veja a letra completa da música Vrienden Van Vroeger


122. Vrijgezel

Er was een tijd voor ik jou kende; Dat ik leeg maar vol ellende; vloekend op de hele bende; In een kroeg te wachten zat; Tot het meisje van mijn dromen; Op een dag voorbij zou komen; En ik liet mijn t...

Veja a letra completa da música Vrijgezel


123. Vrolijke Violen

Dus je bent dit leven meer dan zat; Dus je wilt wat meer van dit en dat; Dus je wilt dus eigenlijk van alles wat; Zo ken ik jou dus weer; De dagen gaan zo leeg voorbij; Geen mens doet meer een stap op...

Veja a letra completa da música Vrolijke Violen


124. Waar Ik Woon

Ik sloeg de voordeur van het huisje; In het straatje achter me dicht; Ik verlangde naar de wijdsheid; Had heimwee naar een vergezicht; Ik baande me een weg door straten; Vol met landgenoten in wankel ...

Veja a letra completa da música Waar Ik Woon


125. Wat Geweest Is, Is Geweest

Iedere nieuwe lente; Is alles nieuw voor mij; Want de winter is dood; Het oud jaar is voorbij; Ik voel het nieuwe licht; Ik verander van gedachten; Ik volg een nieuwe liefde; Ik verander van gezicht; ...

Veja a letra completa da música Wat Geweest Is, Is Geweest


126. Waterdrager

De zee valt, de zee daalt; En brandend rijst de zon omhoog; De bange waterdrager haalt meer water; Want de zee valt droog; De zee rijst, de zee stijgt; En langzaam daalt de zon omlaag; De waterdrager ...

Veja a letra completa da música Waterdrager


127. Wegen

Al ben ik meer dan eens de weg kwijt; En rij ik hele einden om; Al zou ik niet weten waar je woont; Ik ben op weg om je te vinden; Dus wees gerust vannacht ik kom; Ik zal eindeloos blijven reizen; Zel...

Veja a letra completa da música Wegen


128. Welterusten, Meneer de President

Meneer de president, welterusten; Slaap maar lekker in je mooie witte huis; Denk maar niet teveel aan al die verre kusten; Waar uw jongens zitten eenzaam ver van huis; Denk vooral niet aan die 46 dode...

Veja a letra completa da música Welterusten, Meneer de President


129. Wie Ik Ben

Vroeger miste ik de vrienden; Die ik uit het oog verloren had; Dat waren vrienden van vroeger; En ik bezong verliefd de meisjes; Met wie ik nooit iets had gehad; Dat zijn liefdes van vroeger; Feesten,...

Veja a letra completa da música Wie Ik Ben


130. Wie Kan Me Nog Vertellen

Wie kan me nog vertellen; Van de vroege morgenstond; Met goudsel in de mond; Waar de dichters over dichten; Hoe laat kwam toen die eerste zwaluw uit het zomerfront; Gemeten in boezeroen; Om de schoonm...

Veja a letra completa da música Wie Kan Me Nog Vertellen


131. Woningnood

De wijk wordt gesaneerd en de huizen moeten plat; En de mensen staan te kijken en ze zeggen: "Zie je dat"; In die ouwe afbraakwoning woont toch nog een heel gezin; Stel je voor, zo'n vochtig huis, nou...

Veja a letra completa da música Woningnood


132. Ze Zijn Niet Meer Als Toen

Tot nu toe was het nooit geheel volmaakt; Verbrande steden en een volk om voor te sterven; Een tomeloze liefde, een derde die het kon bederven; Tot nu toe was het nooit geheel volmaakt; Er is gezegd: ...

Veja a letra completa da música Ze Zijn Niet Meer Als Toen


133. Zolang Ik Niet Beweeg

De dag verglijdt naar schemerlicht; De lucht is zacht en leeg; De wereld is in evenwicht; Zolang ik niet beweeg; Zolang ik met een stil gezicht; Mijn roerloosheid bewaar; Zolang ik zwijg en niets verr...

Veja a letra completa da música Zolang Ik Niet Beweeg


134. Zonder Jou

In januari zijn de nachten; Veel langer dan de dagen; De straten glad en donker; Voor de zoveelste keer; Ben ik weer onderuit gegaan; Er komt geen einde aan de kou; Het doelloos blijven wachten; Terwi...

Veja a letra completa da música Zonder Jou


135. Zonder Vrienden Kan Ik Niet

Je kunt desnoods wel zonder geld; Al is dat voor je maag niet fijn; Nog erger als een vrouw je kwelt; Want dan doet ook je hart nog pijn; Ik weet, het kan verschrikkelijk zijn; Liefst heb 'k een vrien...

Veja a letra completa da música Zonder Vrienden Kan Ik Niet


Boudewijn de Groot Amazon Music Unlimited