Freek de Jonge

Freek de Jonge - Letras de Músicas

< Artistas iniciados com "f"

Conheça as 121 letras de músicas de Freek de Jonge cadastradas no nosso site. Clique em cada uma delas para acessar detalhes diversos.

Amazon Music Unlimited

1. 12-06-1968

Liefde laat over zich lopen; Darom loop je zo zacht; Vaak doe je je ogen open; En dan is het al nacht; Verweg in je diepste gedachten; Schemert toch dit bericht; Zelfs na de donkerste nachten; Wordt h...

Veja a letra completa da música 12-06-1968


2. Als Ik Jou Zie

Als ik jou zie dan denk ik; Laten we gaan; Ver en voorgoed; Van het gehuichel hier; Er moet een plek zijn; Waar we samen kunnen leven; Als ik jou zie dan weet ik; Dat die plek er is; Als je geen liefd...

Veja a letra completa da música Als Ik Jou Zie


3. Als Jij Er Niet Meer Bent

Als jij er niet meer bent; Wil ik de wereld overtrekken; En zal ik een ander kind verwekken; Dat niet op het onze lijkt, minder verwend; Waar ik harder voor moet werken; Zodat ik nauwelijks zal merken...

Veja a letra completa da música Als Jij Er Niet Meer Bent


4. Bep Rap

Juist als je denkt: nu even niets; Bijvoorbeeld na het maken van je fiets; Na problemen met je ketting; Vlak voor dat je naar je bed ging; Waar je zo aan toe was; Omdat je heel erg moe was; Van een la...

Veja a letra completa da música Bep Rap


5. Bier

Op het land groeit de gerst; In het dorp vloeit het bier; De boer krabt zijn kont; Zijn knecht stinkt naar gier; Hij hangt in de kroeg; Op zoek naar vertier; Het schuim op zijn mond; Bier; 's Morgens,...

Veja a letra completa da música Bier


6. Blaas Eens Uit

Een jonge flierefluiter; Moest nodig er eens uit; Want hij had een ontsteking; Aan zijn flierefluit; Subtiel heeft toen Jomanda; Een bougietje weggehaald; En tevens zijn urine; Voor altijd ingestraald...

Veja a letra completa da música Blaas Eens Uit


7. Buurman God

Zo hadden wij een overbuurman; Die op een dag riep: "Ik ben God"; Nu was mijn vader predikant; Die niet hield van zulk gespot; Op mijn vraag of het zou kunnen; Zei hij nurks achter zijn krant; "God wo...

Veja a letra completa da música Buurman God


8. Credo

Hoelang moet ik nog blijven spreken; Zal ik mijn taak vervullen; Of zal ik verlegen; Stikken in een oud verhaal; Ik wil niet preken; Hoewel, zinvol maakt het woorden leger; Stom en onthand maak ik geb...

Veja a letra completa da música Credo


9. De Bekering

Eens zou ik van huis gaan; Voor gratis heroine op de hoek; Belt iemand met de bijbel; Die zegt: "Ik kom eens op bezoek; Ik wou eens met u praten; Over Duivel, Jezus, God; U mag kiezen wie het eerste; ...

Veja a letra completa da música De Bekering


10. De Brief

'Lieve vader, moeder en zus. Gek he van mij een brief te ontvangen zonder; postzegel, dat komt ik heb hem zelf bij jullie in de bus gestopt. Het is; nu; alweer drie weken geleden dat ik met een studie...

Veja a letra completa da música De Brief


11. De Bus

Goedemorgen, dames en heren; En welkom in de bus namens de reisvereniging; 'De Kortste Weg Is Vaak De Mooiste'; Ook vandaag gaan wij weer op ons tripje; Kriskras door Nederland; We beginnen in de kop ...

Veja a letra completa da música De Bus


12. De Elite

Wie geen droog brood wil eten; Die niet staat waar hij wil; Die moet zijn smaak vergeten; Buigen voor een modegril; Die smeert met stroop en honing; Die mijdt zout en azijn; Die roept 'de klant is kon...

Veja a letra completa da música De Elite


13. De Godvergeten Blues

Jij hebt mij geleerd mijn veters vast te maken; Toen ik helemaal geen schoenen had; Jij hebt mij geleerd met mes en vork te eten; Toen er niets op tafel stond; Jij hebt mij geleerd de trekker over te ...

Veja a letra completa da música De Godvergeten Blues


14. De Haan Kraaide Victorie

Ik droomde in de kerk; Ik zat op God te wachten; Dat er opeens een kerkhaan voor me stond; Hij was de afgezant der humanistische gedachte; Hij zei: "Je zit hier vaak maar wat zoek je hier"; Ik zei: "I...

Veja a letra completa da música De Haan Kraaide Victorie


15. De Herder

Te midden van een geit, die gras graast; En een toevallige geit, die schijt; Zit de herder op zijn eiland; Wijl hij geiten breit; Hij had een welge schapen kudde; Die hij kende, schaap voor schaap; Ho...

Veja a letra completa da música De Herder


16. De Hond En de Zwerver

Het was stampvol in het cafe; Dat S. die avond laat nog vond; En toen hij iets te drinken had besteld; Zocht hij een plaatsje met zijn hond; Zijn wonden schrijnden van de pijn; Hij was niet ver gekome...

Veja a letra completa da música De Hond En de Zwerver


17. De Klaagzang Van de Welvaart

Het is de klaagzang van de welvaart; Het is krabben aan de korst; Want die wonden moeten open; Wij willen oorlog, honger, dorst; Het is het liedje van verlangen; Want wie tevreden is staat stil; Het i...

Veja a letra completa da música De Klaagzang Van de Welvaart


18. De Kleine Zwervers

Wij zijn de kleine zwervers; Wij zwerven er op los; Wij zwerven uit en zwerven; Door open veld en bos; Wij, zwervers, blijven buiten; De strijd om het gewin; Ze kunnen naar ons fluiten; Wij stinken er...

Veja a letra completa da música De Kleine Zwervers


19. De Kleine Zwervers Revisited

Eens waren wij heel stout en; Dwars tegen de draad; Toen werden wij kabouters; En wij kwamen in de raad; Gedreven in kanalen; Weg van de rivier; Ze lieten ons verdwalen; In een molen van papier; Ik sc...

Veja a letra completa da música De Kleine Zwervers Revisited


20. De Kloon

Hij was maar een kloon; Een knappe kopie; Zijn lot was de hoon; Van de bourgeoisie; Hij was aan de dope; Net als Herreman Brood; Hij spoot en hij zoop; Maar nu is hij dood; Maar het vuur dat in jou; E...

Veja a letra completa da música De Kloon


21. De Koe

De koe stond in de kudde; In de kudde stond de koe; Ze stond haar kop te schudden; Want ze was de kudde moe; De koe, die zocht naar klaarheid; In het waar, waarom, waartoe; De koe zocht naar de waarhe...

Veja a letra completa da música De Koe


22. De Komiek

Als je wilt weten; Wie alleen is; Kijk naar mij; Als vrijheid is allen zijn; Ben ik vrij; Als een ballonvaarder; Gooi ik mijn ballast overboord; Zweef op eenzame hoogte; Een man alleen, alleen een woo...

Veja a letra completa da música De Komiek


23. De Koolmees

Als het koud is in de winter; Zit een koolmees op mijn tak; En dan trekt de felle vrieskou; Dwars door koolmeesjes verenpak; Ik hang dan pinda's aan een lijntje; En een flink stuk dik spekzwoerd; Zo w...

Veja a letra completa da música De Koolmees


24. De Kuil

Hij had zichzelf een kuil gegraven; Ogen vochtig, vol verdriet; Handjes, wroetend in de aarde; Want een schepje had hij niet; Hij had het hazepad gekozen; Maar waar moet een wees naar toe; In de aarde...

Veja a letra completa da música De Kuil


25. De Lopende Band

De band kruipt traag door de fabriek; Je handen werken los van je gedachten; En in de nacht, als je op dromen ligt te wachten; Dan gaan ze door; Je bent geen machine die je af kunt zetten; Maar ook ge...

Veja a letra completa da música De Lopende Band


26. De Muur

Ik had geen enkel uitzicht meer; Mijn leven was verzand; Ik ging naar een zigeunerin; En toonde haar mijn rechterhand; De vrouw begon te beven; En raakte overstuur; Ze zei: "In deze lijnen, hier; Zie ...

Veja a letra completa da música De Muur


27. De Pelgrim

Ik ben een pelgrim op gevoel; Die doorgaans doolt door dode straten; Voorgoed de veiligheid verlaten; Met slechts onzekerheid als doel; Ik ben een pelgrim in de tijd; Ik kruip langs vragende gezichten...

Veja a letra completa da música De Pelgrim


28. De Schuldvraag

Geweten; Had ik het maar geweten; Dan had ik het wel geweten; Dan zou ik alles vergeten; Kennis is macht, macht is schuld; Geheugen; Had ik het maar verloren; Dan was ik nu verloren; Werd ik steeds we...

Veja a letra completa da música De Schuldvraag


29. De Stem Van Vader

Zondagmiddag, negentienvijftig; Met mijn vader naar de kerk; Voor mij is het een wekelijks uitje; Voor hem is het zijn dagelijks werk; Het kerkje staat in Brandeburen; Heidenskip noemen de Friezen het...

Veja a letra completa da música De Stem Van Vader


30. De Tijd

Ik heb mij in de loop der jaren; Van vele angsten voor de ziel bevrijd; Maar een ding kan ik niet beredeneren; Begin en einde, kortom, de tijd; De tijd beperkt mijn doorzicht; De tijd beperkt mijn gee...

Veja a letra completa da música De Tijd


31. De Trekhond En de Lucht

De trekhond trok een kar voort; Uit doodsangst voor de zweep; Met in zijn achterhoofd een ideaal; Te ontsnappen aan de greep; Niet langer aan het lijntje; Van discipline en tucht; Niet achter die heng...

Veja a letra completa da música De Trekhond En de Lucht


32. De Wachttoren

"Waarom moet er een uitweg zijn"; Zei de clown tegen de bard; "De tijden mogen anders zijn; Ze blijven flink verward; Zakenlui drinken wijn; Boeren ploegen voort; En jij, die God verloochent hebt; Ram...

Veja a letra completa da música De Wachttoren


33. De Wals Van Het Als

Dit is de walk; De walks van het als; Als niet mijn vader; Als niet mijn moeder; Als niet mijn vader met mijn moeder; Dan was ik onherkenbaar geweest; Dan was ik nu ontembaar geweest; Dit is de wals v...

Veja a letra completa da música De Wals Van Het Als


34. De Zandloper

Geen gras, geen oases, geen fata morgana's; Geen riksja, geen taxi, geen caravan of trein; Wel zonlicht, veel zand en karavanen van stilte; Je hoort niemand roepen; Ik liep al dagen op een zandweg; Ha...

Veja a letra completa da música De Zandloper


35. De Zanger Zingt Een Liedje

De zanger zingt een liedje; Bij wijze van protest; Hij is erg voor de vrede; En zeer tegen de rest; De mensen zingen vrolijk mee; Ze kennen het refrein; "We shall overcome; Dat we toffe jongens zijn";...

Veja a letra completa da música De Zanger Zingt Een Liedje


36. De Zoon Van Visser Kwakman

In het kleine vissersdorpje; Aan de oude Lange Kaa; Wacht de zoon van visser Kwakman; Op de terugkeer van zijn pa; Hij kijkt halsreikend naar de einder; Van het grote IJsselmeer; En gelijk een sneeuwv...

Veja a letra completa da música De Zoon Van Visser Kwakman


37. Demokratie

Demokratie is een oud vrouwtje; Dacht ik, zoekend naar een beeld; Links is zij rood aangelopen; Aan de rechterkant vergeeld; Toen ze lang geleden jong was; Was ze een veel begeerde bruid; Ze had links...

Veja a letra completa da música Demokratie


38. Denken

Bomen moeten lijden; Bomen hebben pijn; Dat komt omdat mensen; Slimmer dan bomen zijn; Bomen zijn geen denkers; Ze hebben geen benul; Dus, als het tussen boom en mens gaat; Is de boom de lul; Als bome...

Veja a letra completa da música Denken


39. Disneyland

Kind met een tol; Wilde de baas al zijn; Zwaaide zijn zweepje; Deed zichzelf zeer; Kind op de wip; Keek tegen zijn vriendje op; Maar als hij zich afzette; Zag hij op hem neer; Kind met een piek; Stond...

Veja a letra completa da música Disneyland


40. Doe de Ballenkneller

Ik was vroeger, wat betreft de vrouwtjes; Niet altijd een brok zelfverzekerdheid; Tot een vriend, wiens tandpasta ik al gebruikte; Me zei: "De broeken die je draagt zijn veel te wijd"; Ik liet mij doo...

Veja a letra completa da música Doe de Ballenkneller


41. Dood Kind

Als een blad van een boom valt; Kijkt niemand op of om; Een boom, een blad, ach wat; Een speelbal van de wind; Maar nu valt geen blad; Geen boom zelfs; Nee, nu valt een kind; Als een bom op een dorp v...

Veja a letra completa da música Dood Kind


42. Doodgewoon

Vraag mij niet waarom; Waarom; Vraag mij niet waarom; Waarom; Vraag mij niet waarom; Waarom; Waarom, waarom; Waarom niet; Vraag mij niet hoezo; Hoezo; Vraag mij niet hoezo; Hoezo; Vraag mij niet hoezo...

Veja a letra completa da música Doodgewoon


43. Doodsangst

Er schuilt een oude man in mij; Die het beste met de wereld voorheeft; Die het leven doorheeft; Die piekfijn uit kan leggen hoe het zit; Er schuilt een oude man in mij; Die, met het gelijk van een tir...

Veja a letra completa da música Doodsangst


44. Een Dagje Ouder

Zeven jongens bij mij thuis; En hij leve lang; Zo zingen ze voorbarig; Ik pak het eerste pakje uit; Het is een tol; Ja, ik ben jarig; Weer een jaar ouder; En mijn hoofd zit boordevol; Met wat ik nog n...

Veja a letra completa da música Een Dagje Ouder


45. Een Fantast

Als kind kwam ik een paljas tegen; Een snoeshaan, een snuiter; Een snijboon, een kwast; "Wie is die kwibus", vroeg ik aan tafel; "O", zei de tafel "dat is een fantast"; O, had ik de kracht der sterven...

Veja a letra completa da música Een Fantast


46. Een Haartje

Jij zult me altijd blijven volgen; Soms sla ik voor jou op de vlucht; Maar ver, nee, ver zal ik nooit komen; Jouw speurneus heeft mijn lucht; Jij zult altijd voor me zorgen; Soms ben ik een ondankbaar...

Veja a letra completa da música Een Haartje


47. Een Mei

Hij overdenkt bij het raam zijn oude idealen; Er trekt een stoet oranje feestvierders voorbij; Hij neuriet binnenin de Internationale; Een mei zegt hij hardop tegen het raam: een mei; Een leven lang h...

Veja a letra completa da música Een Mei


48. Een Vrouw Alleen

Ik zit hier maar te zitten in mijn woning; Muren komen op mij af; Muren vol herinneringen; Aan hem, om wie ik alles gaf; Hem hoefde ik niks uit te leggen; Mij begreep hij ook meteen; Ik hoor hem, vlak...

Veja a letra completa da música Een Vrouw Alleen


49. Eens Zal Het Licht Hier Schijnen

Sinds wij het paradijs verloren; Doodt men de tijd zonder geduld; Bouwt naar de hemel aan een toren; Verward door taal, verlamd door schuld; Eens zal het licht hier schijnen; Van oost tot west, van zu...

Veja a letra completa da música Eens Zal Het Licht Hier Schijnen


50. Ego Ludens

Ik heb zolang mijn angst bezworen; Ik dacht zolang: het komt wel goed; Ik blies mijn twijfel van de toren; En ieder, die het wilde horen; Verwarde dat geschreeuw met moed; Ik mis de moed der martelare...

Veja a letra completa da música Ego Ludens


51. Elektrisch Levenslicht

De sfeer met Kerstmis is devoot; Wij denken dan aan vrede; Of aan een familielid; Dat is overleden; Als een neger honger heeft; Lijkt zijn lijf veel bloter; Als je in een kerstbal kijkt; Lijkt je neus...

Veja a letra completa da música Elektrisch Levenslicht


52. Heimwee Naar Het Vaderland

Ik stond aan de Grand Canyon; En ik keek over de rand; Wat een diepte, wat een kleuren; Dat was meer dan interessant; De natuur die hier gevormd was; Zonder hulp van mensenhand; Gaf mij een gevoel van...

Veja a letra completa da música Heimwee Naar Het Vaderland


53. Het Houthakkerslied

Vier houthakkers waren op weg naar het woud; Drie waren er jong en de vierde was oud; Toch voelde de vierde zich op zijn gemak; Want hij had wel vaker met dat bijltje gehakt; De naam van de jongens wa...

Veja a letra completa da música Het Houthakkerslied


54. Het Land Van de Pappenheimers

Er was eens een land van gebit en gebeden; Een land van vouw je handen; Poets je tanden; Dat was het land van de Pappenheimers; En die Pappenheimers hadden ze goed op een rijtje; Had je ze niet op een...

Veja a letra completa da música Het Land Van de Pappenheimers


55. Het Lied Van de Mijnwerkers

Als ik straks afdaal in de schacht; Dan weet ik wat mij wacht; Het hart van moeder aarde is hard; En alles is er zwart; Zwart is de schacht; Zwart is het steen; Zwart is de macht; Die bracht mij hierh...

Veja a letra completa da música Het Lied Van de Mijnwerkers


56. Het Narrenschip

Er vaart een schip met gekken; Op Waddenzee en Noord; "Wie normaal is kan vertrekken; Die springt maar overboord; Ik heb geen juk meer nodig"; Schreeuwt de stuurman zonder doel; "Het kompas is overbod...

Veja a letra completa da música Het Narrenschip


57. Het Recht Van de Sterkste

Het recht van de sterkste; Geld is macht, geldt vergoed; Want de wil om te werken; Telt niet, je moet; De veiligste haven; Is de kluis van een bank; Het mes op de tafel; Brengt brood op de plank; De p...

Veja a letra completa da música Het Recht Van de Sterkste


58. Het Systeem

Wij zijn allemaal begonnen als een zaadje; Wij zijn allemaal gekoesterd in de schoot; Wij hebben allemaal gelegen voor datzelfde gaatje; We leven allemaal ons leven tot dezelfde dood; refr.:; Het syst...

Veja a letra completa da música Het Systeem


59. Hollandse Jongen

Hollandse jongen: Ganzenbord voor de kop, Pimpampetblik in de ogen; Halmahouding; Sjoelbakarmen; Hinkelbaanbenen; Voorhetzingendekerkuitsnikkel; En.. Ikwistnietdatjekwaadwerdsmoes al op de lippen

Veja a letra completa da música Hollandse Jongen


60. Hou Moed

Het leven is zo kwaad nog niet; Als je vroeg of laat de zon maar ziet; Het zonnetje van Oranje ziet; Want zonder Oranje kan je niet; refr.:; Hou moed; Hou moed; Het komt allemaal weer goed; Dat moet; ...

Veja a letra completa da música Hou Moed


61. Humphrey Suikerbosje

"Humphrey Suikerbosje is vierentwintig jaar geleden geboren in Paramaribo; Hij is een ex-lijfwacht van Desi Bouterse; Ex, omdat 'ie al vier jaar van de kook is; Hij werkt sinds kort voor de Amsterdams...

Veja a letra completa da música Humphrey Suikerbosje


62. Ieder Weekend

Ieder weekend word ik wild; Het werk ligt stil, fabriek op tilt; De tijd die ik er heb verspild; Haal ik in, ieder weekend; Door de week ben ik een zak; In mijn confectie-spijkerpak; Ik baal van werke...

Veja a letra completa da música Ieder Weekend


63. Ik Dacht

Ik wist dat ik mijn mond moest houden; Als ik werkelijk iets te zeggen had; Ik wist dat ik mezelf niet zo vertrouwde; En overschreeuwde dat; Ik wist: Ik moet mijn ogen sluiten; Als ik werkelijk iets w...

Veja a letra completa da música Ik Dacht


64. Ik Moest Een Koe Gaan Slachten

Ik moest een koe gaan slachten; Zo'n gekke Britse koe; Het kon niet langer wachten; Haar wezen was taboe; Ik ben gek op sudderlappen; Doe een moord voor zwezerik; Maar ik wil niet in ziekte happen; Du...

Veja a letra completa da música Ik Moest Een Koe Gaan Slachten


65. Ik Tel Mijn Idealen

En als het morgen wordt; Zal ik mijn idealen tellen; De tralies; Die de zon in vieren delen; Zijn even ondoorkoombaar; Als de dag; Ik had gezworen; Dat ik mijn vrienden; Nimmer zou verraden; Maar de p...

Veja a letra completa da música Ik Tel Mijn Idealen


66. Ik Voel Me Eenzaam Op de Camping

Ik voel me eenzaam op de camping; Want alle kinderen die ik zie; Zijn veel te jong om mee te spelen; En met de ouderen meedoen mag ik niet; Mijn ouders, hier, heb ik alleen maar last van; Ze hebben le...

Veja a letra completa da música Ik Voel Me Eenzaam Op de Camping


67. J.o.s. Vrees

Tussen de voetbalvelden; Staat nog steeds een monument; Met de namen van de helden; Die vielen op het veld van eer; Rechtsbuitens, middenvelder; Keepers en backs; Ze vochten om te winnen; 't Is tradit...

Veja a letra completa da música J.o.s. Vrees


68. Jaren, Maanden, Weken, Dagen, Uren

Ik wist niet en jij ook niet; Wat ons, toen we trouwden, boven het hoofd hing; We zeiden heel bewust 'ja' en niet 'ja maar'; Ik kan ook niet ontkennen; Dat het heel behoorlijk ging; Een jaar; Ik weet ...

Veja a letra completa da música Jaren, Maanden, Weken, Dagen, Uren


69. Je Kunt Niet Zingen

Je kunt niet zingen over God; Want God bestaat niet; En over wat niet bestaat; Zingt men niet; Behalve de liefde; Want van de liefde heeft niemand terug; De liefde is onbetaalbaar; "Ja, God is liefde"...

Veja a letra completa da música Je Kunt Niet Zingen


70. Jij

Omdat jij wist dat ik het was; En niet je laatste minnaar; De knapste van de klas; Omdat je blozend voor me stond; Naief en van de kook; Omdat jij smoorverliefd was; Daarom was ik het ook; Omdat jij b...

Veja a letra completa da música Jij


71. Kanonnenvoer

Jan Soldaat en zijn maat, dat zijn kerels; Hun knevels en daden zijn groot; Welke heren ze dienen kan ze niet deren; Zij kiezen een heldendood; Ze verraaien hun klasse; Bevuilen hun nest; Ze draaien e...

Veja a letra completa da música Kanonnenvoer


72. Krokodilletranen

Krokodillen huilen pas; Bij het zien van krokodilleleer; Soms zien zij in een damestas; Een geliefde, broer of zuster weer; Maar wij, voor de buis gezetenen; Die ons daar onkwetsbaar wanen; Plengen, v...

Veja a letra completa da música Krokodilletranen


73. Laat Het Nooit Afgelopen Zijn

We zaten samen bij de openhaard; Moeder huilde, vader hield zich groot; Er werd weemoedig naar het vuur gestaard; Niemand durfde zeggen: "Opa is dood"; Nee, ze zeiden wat je zeggen moet:; "Hij wou met...

Veja a letra completa da música Laat Het Nooit Afgelopen Zijn


74. Langzame Liedjes

Langzame liedjes; Vlieg me naar de maan; Langzame liedjes; Die ergens over gaan; Bijvoorbeeld; Over broeken in de nacht; Die als een vod in de hoek; Van de ouderlijke slaapkamer liggen; Langzame liedj...

Veja a letra completa da música Langzame Liedjes


75. Leen Huizer

Leen Huizer en Lee Towers; Ben ik van druistig bloed; Met Laura moest ik trouwen; Die nu mijn zaken doet; Een woning met veel franje; Heb ik mij gepermitteerd; "Ik heb een zoon in Spanje"; Zing ik vri...

Veja a letra completa da música Leen Huizer


76. Lekker Mens

Een mens is deksels lekker; En zeer gevarieerd; Lekkere nek en lekker bekken; Vooral gemarineerd; Soms denk je een seconde; Als je zit te smullen van een man; Wat is het eigenlijk zonde; Dat hij zchze...

Veja a letra completa da música Lekker Mens


77. Leven Na de Dood

Of je Christen, Zen Boeddhist bent, Islamiet of Jood; Er is leven, er is leven na de dood; Rij dus rustig door oranje en geef extra gas bij rood; Er is leven, er is leven na de dood; refr.:; Na de doo...

Veja a letra completa da música Leven Na de Dood


78. Leven Na de Dood (theater Versie)

Als je heel diep in de put zit; Of je ligt pas in de goot; Moet je weten; Er is leven na de dood; Als je tijdens de bevalling; Bent blijven steken in de schoot; Moet je weten; Er is leven na de dood; ...

Veja a letra completa da música Leven Na de Dood (theater Versie)


79. Leven Na de Dood (theater Versie)

Als je heel diep in de put zit; Of je ligt pas in de goot; Moet je weten; Er is leven na de dood; Als je tijdens de bevalling; Bent blijven steken in de schoot; Moet je weten; Er is leven na de dood; ...

Veja a letra completa da música Leven Na de Dood (theater Versie)


80. Leven Na de Dood (vlaamse Versie)

Of je Vlaming, Belg of Waal bent, Islamiet of Jood; Er is leven, er is leven na de dood; Stem dus gerust Filip de Winter, geef Jules de Wilde een elleboogstoot; Er is leven, er is leven na de dood; re...

Veja a letra completa da música Leven Na de Dood (vlaamse Versie)


81. Liedje Om In Het Donker Te Zingen

De avond valt; De dag is stuk; De dronkaard lalt; Wat is geluk; De morgen naakt; Ik kleed me aan; De dronkaard braakt; Onaangedaan; Ik pak mijn fiets; De dronkaard gaapt; De nacht is niets; Voor wie g...

Veja a letra completa da música Liedje Om In Het Donker Te Zingen


82. Liedje Van Verlangen

Ach, was ik een vogel; Een jager voor mijn part; Desnoods de kogel; Die je raakte in je hart; Ach wat, ik wou wel alles zijn; Zelfs burgerlijk en trouw; Als ik bij jou, bij jou kon zijn; Als ik kon zi...

Veja a letra completa da música Liedje Van Verlangen


83. Loom

Loom; Ongelooflijk loom; Mijn kont plakt aan het kussen; Mijn zool kleeft aan het kleed; Ik neem de tijd er tussen; Ik denk dat ik besta, denk ik bezweet; Want ik ben loom; Zo loom Niet sloom; Nee, sl...

Veja a letra completa da música Loom


84. Maak Eens Een Gebaar

refr.:; Maak 'ns een gebaar; Een gebaar, een gebaar, een gebaar-baar-baar; Maak 'ns een gebaar; Een gebaar, een gebaar, een gebaar-baar-baar; Maak 'ns een gebaar; Want je loopt hier geen gevaar; Maak ...

Veja a letra completa da música Maak Eens Een Gebaar


85. Madley

Vlak bij de haven; Staan heel rare huizen; ’t Een heeft geen muren; Het ander geen dak; Daar woont een jongen; Ze noemen hem Patsy; Hij heeft van die naam; Veel meer last dan gemak; Patsy, ik weeg en ...

Veja a letra completa da música Madley


86. Mannen Zoals Ik

Mannen zoals ik; Dat waren vroeger jongens; Die opzagen tegen meneren; Waarvoor ze zich nu zouden generen; Voor zover ik weet; Van die mannen met een luxe wagen; Onder hun reet; Die nooit de weg hoefd...

Veja a letra completa da música Mannen Zoals Ik


87. Mathilde Willink

Dat die Duitse terroristen zelfmoord pleegden; Dat begrepen wij, als klootjesvolk, nog wel; Ze waren gestikt in hun eigen idealen; Er is geen plaats voor martelaren in een cel; Maar jij, die in een he...

Veja a letra completa da música Mathilde Willink


88. Mens, Durf Te Sterven

Eens was er een tijd dat de lucht die ik snoof; Fris was, me vrijheid kon geven; De lucht was de hemel en God mijn geloof; En ik zong er van 'mens, durf te leven'; De hemel was blauw, wat was ik nog g...

Veja a letra completa da música Mens, Durf Te Sterven


89. Merck Toch Uw Zerck

Eens zullen kale rotsen begroeid zijn; Eens zullen dorre woestijnen bevloeid zijn; Dan zullen de mensen spelen; De machine doet het werk; Niemand hoeft nog te bevelen; Maar het eindpunt blijft altijd ...

Veja a letra completa da música Merck Toch Uw Zerck


90. Mijn Geheugen

Ik ben een vriend van mijn geheugen; Dat ergens zetelt in mijn kop; En als de stemming daartoe nodigt; Halen wij graag herinneringen op; Wij bladeren door fotoalbums; De eerste klas, mijn lievelingsda...

Veja a letra completa da música Mijn Geheugen


91. Mijn Held

We staan gelijk, mijn voetbalheld; Zit naast mij op de tribune; Eens de schrik van iedere linksback; Erlangs, voorgoed voorbij; Wat kwam is rancune; En vroeger zet de toon van elk gesprek; Het valt ni...

Veja a letra completa da música Mijn Held


92. Misere

Je ziet ze weer, de oude vagebonden; Je ziet ze weer, de schatgravers in troep; De eerste uitgehongerde is al gevonden; Dus er komt snel een comite voor erwtensoep; Je ziet ze weer in kouwe wachtlokal...

Veja a letra completa da música Misere


93. Monddood

Eens nam ik het op voor de vertrapten; Ook sprong ik voor zwakken in de bres; Ik zong van een verloren oorlog; En schrik niet, ik kreeg succes; Toen nam ik het milieu erbij; En protesteerde zeer; Ik w...

Veja a letra completa da música Monddood


94. Natuurlijk

Je vroeg op een avond wat me nog bijstond; Van onze ontmoeting, die allereerste keer; Ik zat op de bank een beetje te zappen; En zei onverschillig: "Dat weet ik niet meer"; Toen, dwars door de puinhoo...

Veja a letra completa da música Natuurlijk


95. Nooit Meer

Deur, haast, trein; Hond, laars, poot; Weide broek; Dier, boer, slacht; Blaas, dood, beul; Lamsschotel; De deur valt dicht; Onthoofdt haast het kind; De trein rijdt weg; De hond jankt; Een laars stond...

Veja a letra completa da música Nooit Meer


96. Nu Het Nog Kan

Nu het nog kan, wil ik je verhalen horen; Weten wat je weggegooid hebt, wat bewaard; Ik wil weten waar je vader voor het eerst ontmoet hebt; Wanneer je me verwekt hebt, hoe gebaard; Heb ik veel gehuil...

Veja a letra completa da música Nu Het Nog Kan


97. Op de Grens Van Dood En Leven

Ik dacht dat jij zo hard was, vader; Als je mij hebt opgevoed; Nu zie ik dat je staat te huilen; Als een kind, dat doet mij goed; Ik dacht dat je een kind was, jongen; Zonder plannen, zonder moed; Maa...

Veja a letra completa da música Op de Grens Van Dood En Leven


98. Oude Foto

Indie, o bang verleden; Multatuli, lang geleden; Op moeders arm; Wat was het warm; Er ligt een oude foto op de tafel; Mijn moeder met mij op de arm; Mijn dochters hand rust op mijn schouder; Wat is ze...

Veja a letra completa da música Oude Foto


99. Poen Op de Stoep

Er ligt geld op de straat; Er ligt poen naast de poep; Tussen de schillen, blikken, dozen; Ligt er poen op de stoep; Voor wie maar buigen wil; En de moraal de moraal laat; Ligt er poen naast de poep; ...

Veja a letra completa da música Poen Op de Stoep


100. Rocking Chair

Ze zeggen wel eens dat ik jaloers ben op Marco Borsato; Maar je zal mij de waarheid nooit horen playbacken, hoor; Toen uitgaan nog iets anders was; Dan uit je dak gaan of 'n pil; Stond ik bekend in da...

Veja a letra completa da música Rocking Chair


101. Samen

Overal ter wereld komen zangers samen; En ze zingen, zeer bezorgd, hetzelfde lied; Dat het slecht gaat met de wereld en met name; Met de mensen, en dat willen ze natuurlijk niet; Nee, ze willen geen v...

Veja a letra completa da música Samen


102. Sarawak

Eens ging ik golfen in Sarawak; Maar mijn zoon was met me mee; Dus moesten we eerst nog lunchen; In het clubhuis bij de zee; Drie dames hielden ons gezelschap; Twee opgewonden, een bedaard; Ik verteld...

Veja a letra completa da música Sarawak


103. Stel

Stel, je was een Engelse koe en je had niets te roken; Of, je was een vegetarische junk die dacht dat hij; Staatssecretaris van volksgezondheid was; Stel, er vielen gaten in je hersens; Waar iemand ba...

Veja a letra completa da música Stel


104. Stiekem

Als kind mocht je niet klikken; Niets pikken, ruitje tikken; Niet van je bord aflikken; Wat mocht je eigenlijk wel? En de regels van het spel; Werden je nooit verteld; Die had je maar te slikken; Zo n...

Veja a letra completa da música Stiekem


105. Tien Levens

Soms heeft een mens tien levens; Bij zijn geboorte meegekregen; Roekeloos verspilt hij een; Dan heeft zij er nog negen; Dan heeft zij negen levens; Waarvan zij veel verwacht; Te veel, zodat het tegenv...

Veja a letra completa da música Tien Levens


106. Vader En Zoon 1

"Waarom ben jij tegen de bom"; Vroeg mijn zoon; "Waarom ben jij tegen de bom"; Ik keek naar de hemel; Ik deed of ik dacht en ik zei; "Omdat ik jou op de wereld heb gebracht"; "Daarom ben ik tegen de b...

Veja a letra completa da música Vader En Zoon 1


107. Vader En Zoon 2

"Ben jij nog ergens tegen"; Vroeg ik mijn zoon; "Ben jij nog ergens voor"; Hij keek naar de hemel; En zei langs zijn neus; "Ervoor of ertegen is niet de keus"; "Ik bouw niet meer aan zo'n muur"; "Waar...

Veja a letra completa da música Vader En Zoon 2


108. Vader Onaneert Weer

Ik doe dat sinds kort zelf ook weer; Ik ben weer begonnen; Ik had een Amerikaans rapportje gelezen; Dat veertig procent van de gehuwde mannen het doet; En aangezien ik graag; Bij een minderheid hoor; ...

Veja a letra completa da música Vader Onaneert Weer


109. Valkenburg-appingedam

Het was zomer; En handvatten waren erg schaars; Alle accessoires kon je krijgen; Zijspiegels; Mistlampen; Vijftonige hoorns; Italiaanse uitlaten; Kokosmatjes; Maar handvatten, ho maar; Hij was erg ste...

Veja a letra completa da música Valkenburg-appingedam


110. Verslaafd

Ik ben, zoals u vast wel weet; Verschrikkelijk verslaafd; Mijn hunkering moet snel gestild; Mijn lust subiet gelaafd; Zoals ik hier nu rustig zit; Is op zichzelf een wonder; Want ik heb elke tel wat n...

Veja a letra completa da música Verslaafd


111. Vijftig Gulden Meer

Vader loopt voorop, met het rode vaandel; In de pas, en zuiver in de leer; Daarachter solidaire kameraden; Ze willen vijftig gulden meer; Boven in het kantoor van de directie; Zien de hoge heren meewa...

Veja a letra completa da música Vijftig Gulden Meer


112. Voor Zwerven Is Ons Land Te Klein

Voor zwerven is ons land te klein; Het heeft geen enkele zin; Als je denkt: dit is het einde; Dan sta je aan 't begin; Geen bergen en geen dalen; In dit vlakke koninkrijk; Wie kan er hier verdwalen; O...

Veja a letra completa da música Voor Zwerven Is Ons Land Te Klein


113. Waar de Wil Is, Is de Weg

Het karrespoor van gisteren; Is morgen achtbaan breed; Tot het doodloopt op het noodlot; Die gigantische magneet; Die je aantrekt in de liefde; In je werk of op de vlucht; Die je meetrekt, goot of doo...

Veja a letra completa da música Waar de Wil Is, Is de Weg


114. Wat Fijn Om Idioot Te Zijn

Wat fijn; Om idioot te zijn; Zo weerloos als een clown; Die ontwapent door verdriet; Roept lach of ik schiet; En ziet hoe gauw; De aap komt uit de mouw; Wat fijn; Die idioot te zijn; Zo lelijk als de ...

Veja a letra completa da música Wat Fijn Om Idioot Te Zijn


115. Wat Je Ziet Of Wat Je Doet

Wat je ziet of wat je doet; Door je lichaam stroomt je bloed; Het bloed stroomt waar het niet kan gaan; Trek de stoute schoenen aan; Trek de stoute schoenen aan; En kom er maar voor uit; Zeg wat je te...

Veja a letra completa da música Wat Je Ziet Of Wat Je Doet


116. Wees Niet Bang

Wees niet bang; Je mag opnieuw beginnen; Vastberaden, doelgericht; Of aarzelend op de tast; Houd je aan regels; Volg je eigen zinnen; Laat die hand maar los; Of pak er juist een vast; Wees niet bang; ...

Veja a letra completa da música Wees Niet Bang


117. Wie Volgt (de Hoer)

Soldaat gemaakt; Staat hij in een rij bloterikken; Met een kop als vuur; Zijn angst wat weg te slikken; Wie volgt; Pik tegen bil; Staan er honderd zoals hij; Te wachten op een beurt; Die ze straks kri...

Veja a letra completa da música Wie Volgt (de Hoer)


118. Wie Volgt (de Soldaat)

Zonde, zo naakt; Legerhanddoek voor de pik en; Ik bloos; Mijn rubberknieen knikken; Wie volgt; Ik was nog maar een kind; Er stonden honderd zoals ik; Achter mij een naakte man; Voor mij ook zo'n blote...

Veja a letra completa da música Wie Volgt (de Soldaat)


119. Wij Moeten Strijden Voor de Wadden

Ons land is klein, dat weet een ieder; Dat hebben we op school gehad; Maar het kan groot zijn in zijn schoonheid; Ik denk hierbij speciaal aan het Wad; De Zeeuwse Wateren zijn ook prachtig; Zoals in v...

Veja a letra completa da música Wij Moeten Strijden Voor de Wadden


120. Zeeland Blues

De Mississippi van Zuid Beveland; Is de Schelde met zijn Sas; Wij hoefden geen katoen te plukken; Wat bessen, als het zomer was; Temidden van de Zeeuwen; Ben ik opgegroeid in Goes; Te preuts voor het ...

Veja a letra completa da música Zeeland Blues


121. Zeven Ballen En Een Piek

"Het zit niet goed met onze aarde"; Zei de Vader tot zijn Zoon; Die toen al zijn moed vergaarde; Hij dacht al aan zijn doornenkroon; "Hoe staat het toch met moeder aarde?"; Vroeg de ezel aan de dood; ...

Veja a letra completa da música Zeven Ballen En Een Piek


Freek de Jonge Amazon Music Unlimited